kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Feldkamp: Kararı yarım saat içinde aldım

Yeni Haber
Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, İsviçre'nin FC Sion takımı ile yaptıkları UEFA Kupası 1. tur ilk maçında, lehlerine dönüştürebilecekleri bir sonuç aldıklarını ve bu şanslarını değerlendirmek istediklerini söyledi.

Feldkamp, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, şimdiye kadar, ilk maçta 10 dakikada yapılan hataları yaşamamak için çalıştıklarını belirterek, ''Bunlar düşüncede, ancak pratikte bazen işler daha değişik olabilir. Kasımpaşa ve Beşiktaş maçlarında takımım neler yapabileceğini ortaya koydu. İlk maçta lehimize dönüşecek bir sonuç vardı, bu şansımızı değerlendirmek istiyoruz. Burada atacağımız 1 gol yeterli olacak'' diye konuştu.

Uzun süredir ilk kez seyircileriyle birlikte oynayacaklarını kaydeden Alman çalıştırıcı, ''Seyircimizin önünde, baskı ile oynayabilmeye alışmalıyız. Bu da kolay değil. Gerilmeden, elde edeceğimiz şansları değerlendirmeliyiz'' dedi.

''RAKİBİ HAFİFE ALMAYIZ''

Feldkamp, FC Sion'un bu hafta ligde oynadığı maçı 2-0 kaybettiğini hatırlatarak, ''Ama o maçtaki sonuca rağmen, rakibimizin, bu performansının üstüne çıkabileceğini biliyorum'' ifadesini kullandı.

Rakibi hafife almasının söz konusu olmadığını kaydeden Alman çalıştırıcı, şöyle devam etti: ''Biz ilk maça da çok ciddi şekilde hazırlanmıştık. Basın, 'Rakip kolay' dese de futbolcuların bunu ciddiye almamaları ve işlerini ciddiye almaları gerekir. İlk maçta 10 dakikada ortaya koyduğumuz oyun bizim için çok ciddi bir uyarı oldu, aynı hataları tekrar yapmamalıyız. Takımımız, hazırlıklarını çok ciddi bir şekilde yaptı. O maçta ortaya koyduğumuz olumsuz performans bölümlerini bir daha gözden geçireceğiz.''

Feldkamp, ilk maçta sık sık kontratak yediklerinin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi: ''Yediğimiz gol öncesindeki korner dahi kontrataklarla olmuştu. Rakibimizi demek ki orta sahada biraz daha agresif şekilde karşılamamız gerekir, ki o pasları yaptırmayalım. Genelde oyun anlayışımızı değiştirmeyi düşünmüyoruz, değiştirmeyeceğiz. Kornerlerde, ceza sahası içinde biraz daha düzenli olmalıyız. Orada bize golü atan 23 numaralı oyuncu, daha önce kafa golü atmamıştı. Ümit ediyorum ki bize karşı attığı gol, bize son golü olur.''

''BU KARARLARI YARIM SAAT İÇİNDE ALDIM''

Hakan Şükür ve Lincoln konusundaki soruları da yanıtlayan Feldkamp, bu konudaki kararı yarım saat içinde aldığını, ancak bunun medyada 3 gündür tartışıldığını söyledi.

Alman teknik adam, Lincoln'un oynayıp oynamayacağı yolundaki bir soruya, şöyle yanıt verdi: ''Basına hiçbir zaman sahaya çıkacak ilk 11'i açıklamadım. Açıklasaydım, belki de Hakan Şükür'ün sakatlığından sonra bugün kadroyu değiştirmek zorunda kalırdım. Uğur ve Servet'in hafif soğuk algınlıkları vardı. Maç saatine kadar neler olabileceğini bilemeyiz. Hiçbir şey belli olmaz. Belki de yarın sabah, Beşiktaş maçı sabahı olduğum duruma düşebilirim. O zaman ne diyebileceğimi biliyorum. Ne yapmam gerektiğini 3 gündür televizyonda tartışan insanlara soracağım. Onların hepsi benden daha iyi biliyor. Burada kulübün kuralları dahilinde yarım saat içinde almam gereken karar vardı. O arkadaşlar da 3 gün o kararları tartıştılar.''

Lincoln'un aldığı bu cezanın, oyununa etki edip etmeyeceğinin sorulması üzerine de Feldkamp, şunları kaydetti: ''Lincoln'un burada 4 yıllık mukavelesi var. Genelde bu mukaveleler imzalanırken, menajerleri ve avukatları kanalıyla herkes haklarını en iyi şekilde mukaveleye yazdırmaya çalışır. Burada kulübün hakları da var. Kulübün hakları söz konusu olduğu zaman, oyuncu için 'Böyle karar alınırsa oynamaz' denmemelidir. Kulüp, haklarını yerine getirmelidir. Bu benim verdiğim bir ceza değil, vermek zorunda kaldığım bir cezaydı. Bunu Almanya'da defalarca vermek zorunda kalmıştım. Genç de olsa, as futbolcu da olsa bu kararları bir teknik adamın vermesi gerekir. Ben de takım kaptanıyken, şu hazırlıkları yapmadığım için hocam beni oynatmamıştı. Eğer olayı kapatmış olsaydım, hoca olarak burada olmazdım. Böyle kararlar vermezsem, böyle aranılan hoca olmam.''

Beşiktaş maçı sonrasında bir nefes almaları gerektiğini, yaşanan gelişmelerin kolay olmadığını ifade eden Feldkamp, ''Olanları yok sayamayız. Huzursuzluk olmadığını da söylemek istemiyorum, ama bunları hazmetmemiz lazımdı. Burada konu 2 futbolcu değil, takımın tamamı. Önemli olan da bu. Takımdaki olumlu gelişmeleri ben gördüm, hissettim.

Şu an gelişmeler iyi durumda ve olumlu yönde değişeceğine inanıyorum'' dedi.

Genç oyuncu Barış'ın, kendisinden bir dileğinin olduğunu da kaydeden Feldkamp, ''Onun bir tek erkek kardeşi var. Onun da önümüzdeki hafta düğünü olacak. Barış genç bir futbolcu, 21 yaşında. Tek ağabeyinin düğününde nikah şahitliği yapmak istedi. Kulübü ise 'Senin görevin burada bulunup futbol oynamak' dedi'' açıklamasını yaptı.

DİSİPLİN VE BAŞARI


Feldkamp, ''Başarınız, disiplininizden mi kaynaklanıyor'' şeklindeki bir soruyu, ''Takımda bu güç var, böyle bir kapasiteye sahip. Disiplin anlayışından kopmak isteyenler, herhangi bir şekilde kendini düşünen, takıma ve takımın başarılarına zarar verir. Hiçbir antrenör veya takım bunu tek başına başaramaz. Futbolcular, antrenmanlar dahil, sert bir şekilde çalışıyorlar. İdmanda her şey olabilir. Orada olabilecek olaylarda bile konuları uzatmadan, tekrar bir araya gelip, kendi aralarında birbirlerine destek veriyorlar'' diye yanıtladı.

AKCAN: ''YAPTIĞIM HİÇBİR YANLIŞ YOK''

Bu arada, basın toplantısına katılan antrenör Ahmet Akcan, Hakan ve Lincoln'e verilen cezalar konusunda kendisinin suçlandığı hatırlatıldığında, şunları söyledi: ''FC Sion maçının önemi nedeniyle bu konulara girmek istemiyorum. Bu konularda insan Ahmet Akcan veya Galatasaray Antrenörü Ahmet Akcan olarak, yaptığım hiçbir yanlış yok. Hakkımda konuşulanların neredeyse tamamının yanlış olduğunu söylüyorum. Milli maç arasında zamanımız var. Açıklama yapmam, konunun uzamasına ve spekülasyonlara neden olur. Benim görevim takımı desteklemek, hazırlamak. Bunlara ayıracak zamanım ve emeğim yok.''

(AA)
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 7 6 1 0 17 3 19
2 Sivas 7 6 0 1 13 4 18
3 Beşiktaş 7 4 2 1 8 5 14
Tümünü göster...
4 Trabzon 7 3 3 1 10 6 12
5 İ.B.B. Spor 7 4 0 3 10 7 12
6 Fenerbahçe 7 3 3 1 8 6 12
7 Gaziantep 7 4 0 3 10 9 12
8 Kayseri 7 3 2 2 12 9 11
9 Ankaragücü 7 3 2 2 8 8 11
10 Denizli 7 2 2 3 11 11 8
11 G.Birliği 7 2 2 3 10 11 8
12 V.Manisa 7 2 2 3 11 14 8
13 G.B. Oftaş 7 2 1 4 6 8 7
14 Bursa 7 1 3 3 7 8 6
15 Kasımpaşa 7 2 0 5 6 11 6
16 Konya 7 0 4 3 5 13 4
17 Ç.Rize 7 1 1 5 5 17 4
18 Ankaraspor 7 0 2 5 5 12 2
21:45
Beşiktaş - Porto
Şampiyonlar Ligi A Grubu karşılaşması (STAR TV)
Haftanın Maçları
7. Hafta
 Fenerbahçe 2  
  Ankaragücü 0  
 G.B. Oftaş 2  
  Ç.Rize 0  
 Galatasaray 2  
  Beşiktaş 1  
 Denizli 2  
  Kayseri 0  
 Gaziantep 1  
  Ankaraspor 0  
 Sivas 3  
  Bursa 2  
 G.Birliği 3  
  Kasımpaşa 1  
 Trabzon 1  
  Konya 0  
 İ.B.B. Spor 4  
  V.Manisa 1  
Haftanın Maçları
8. Hafta
 Kasımpaşa Trabzon Cuma 20:00  
 V.Manisa Fenerbahçe Cumartesi 16:00  
 Bursa G.B. Oftaş Cumartesi 16:00  
 Ankaraspor Denizli Cumartesi 16:00  
 Beşiktaş G.Birliği Cumartesi 20:00  
 Konya İ.B.B. Spor Pazar 16:00  
 Ç.Rize Gaziantep Pazar 16:00  
 Ankaragücü Sivas Pazar 16:00  
 Kayseri Galatasaray Pazar 20:00