kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan aracında mahsur kaldı

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy'un onuruna verdiği iftar yemeğine katıldı.

Büyükelçilik Residansı'nda verilen iftara, Başbakan Erdoğan'la birlikte eşi Emine Erdoğan, oğlu Burak ve kızı Sümeyye Erdoğan da katıldı.

Erdoğan ailesinin bulunduğu aracın kapısı yaklaşık 20 saniye açılamadı. Aracın kapısı ABD'li güvenlik görevlisinin de müdahalesi ile açılabildi. Bilal Erdoğan'ın açılan kapıdan çıkışında korumalara bakışı dikkat çekti.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Birleşmiş Milletler'in New York'ta düzenlenecek 62. Açılış Oturumu'na katılmak ve bir dizi temaslarda bulunmak üzere ABD'ye geldi. Erdoğan New York'ta hafta başında başlayacak temasları öncesinde ABD'nin başkenti Washington'a geldi.

Erdoğan, burada ilk kez ailesi ile birlikte dışarı çıkarak, Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy'un onuruna verdiği iftar yemeğine katıldı. Erdoğan, davete eşi Emine Erdoğan, oğlu Burak ve kızı Sümeyye Erdoğan ile katılırken, gelini ve yeni doğan torununun yanlarında olmadığı görüldü.

Erdoğan ve ailesini, Büyükelçi Şensoy, rezidans girişinde karşıladı. Bu arada girişte, balyoz olayını hatırlatan bir gelişmede oldu. Erdoğan ailesinin bulunduğu aracın kapısı yaklaşık 20 saniye açılamadı.

Güvenlik görevlileri kapıyı bir süre zorladı. ABD'li bir güvenlik görevlisinin de müdahalesi sonrası kapı açıldı. Başbakan Erdoğan'ın yarın New York'a geçecek ve hafta başı itibari ile burada 1 hafta süre ile temaslarda bulunacak.

(CHA)