kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
BU SAHNE SES GETİRİR Çocuğunu doğurduktan sonra idam sehpasına çıkan bir kadını canlandıran Nehir Erdoğan’ın performansı etkileyici bulundu.

İşte böyle astı

İlker GEZİCİ MAGAZİN
Mustafa Altıoklar, idam mahkûmunu canlandıran nişanlısı Nehir Erdoğan'ın boynuna ipi geçirdi. Türkiye'nin Hatıra Defteri belgeselindeki bu sahne Altıoklar'ı zorladı..
Nebil Özgentürk'ün genel yönetmenliğini yaptığı "Türkiye'nin Hatıra Defteri" adlı belgesel için Halit Refiğ'den sonra bu kez kamera karşısına Mustafa Altıoklar geçti. Altıoklar'ın Taammüden Cinayet adlı kısa filminde nişanlısı Nehir Erdoğan da rol aldı. İlk kez bir projede birlikte yer alan ikiliye Meral Okay, Halil Ergün, Sunay Akın, Tuğrul Atasever, Aytaç Arman, Arda Kural ve Ahmet Utlu da eşlik etti. Önceki gün Beykoz'da eski Sümerbank fabrikasında çekilen 4 dakikalık kısa film için, uzun metrajlı film çekiliyormuş gibi çalışıldı ve sabahın ilk ışıklarına kadar süren çekimlerde 78 kişi görev aldı.

KONSANTRE OLDU
İdam cezasına çarptırılmış hamile bir kadının çocuğunu doğurduktan sonra idam edilmesinin konu edildiği film, özellikle Nehir Erdoğan'ın başarılı performansıyla çok konuşulacağa benziyor. İdam sahnesi gibi bir diğer zor sahne çocuk doğurma sahnesiydi. Erdoğan, bu sahneye müzik dinleyerek ve gül suyu koklayarak konsantre oldu.