kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Tek çaresinin karaya yüzmek olduğunu söyleyen Akbulut, hastanede tedavi altına alındı.

Tekne battı 5 saat yüzüp karaya çıktı

Fatih ULAŞ - Gülcan DEMİRCİ SABAH
Kumkapı'dan denize açılan balıkçı teknesi Fenerbahçe'de alabora olup battı. Teknedeki Mehmet Akbulut, 5 saat yüzerek kurtuldu, yorgun düşen diğer iki balıkçı kayboldu..
İstanbul Kumkapı'dan, balık avlamak için gece yarısı denize açılan 3 balıkçının bulunduğu tekne, Fenerbahçe açıklarında şiddetli rüzgar ve dalga nedeniyle alabora olup, battı. Tekneki 3 kişiden biri 5 saat boyunca yüzerek karaya çıktı, diğer iki kişi ise karanlıkta kayboldu. Kumkapı'dan önceki gün saat 21.00 sıralarında 3 balıkçı, 7 metre uzunluğundaki tekneleriyle, avlanmak için Marmara Denizi'ne açıldı. Saat 23.00 sıralarında Fenerbahçe açıklarına ulaşan balıkçıların bulunduğu tekne, dalga ve rüzgarın da etkisiyle alabora olup, battı. Teknede bulunan Mehmet Akbulut, yeğeni Hasan Akbulut ve Osman Akgün adlı balıkçılar denize düştü. Tek çareleri, yaklaşık üç kilometre uzaktaki Fenerbahçe Burnu'na yüzmek olan balıkçılar, kulaç atmaya başladı. Balıkçılardan Osman Akgün yaklaşık bir saat, Hasan Akbulut ise 3 saat süren mücadele sonrasında yorgun düşerek karanlık sularda kayboldu. 45 yaşındaki Mehmet Akbulut ise 5 saat süren mücadelesinden sonra karaya çıkmayı başardı.

ARAMALARA RAĞMEN BULUNAMADILAR
Mehmet Akbulut, olay yerine gelen polis ekipleri tarafından Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bir süre dinlendirilen Akbulut, daha sonra ifadesi alınmak üzere Kadıköy İskele Polis Merkezi'ne götürüldü. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, kaybolan balıkçıları arama çalışmaları dün gün boyu devam etti. Ancak kayıp iki balıkçı bulunamadı.