kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Üniversiteye adım atmanın bedeli 4 bin YTL'yi buluyor

Türk Eğitim-Sen anketine göre şehir dışında ikamet eden bir öğrencinin üniversitedeki ilk günlerinin maliyeti 2 bin 114 YTL ile 4 bin 418 YTL arası..
Türk Eğitim-Sen'in yaptığı araştırmaya göre, öğrencinin üniversiteye ilk adımının maliyeti 2 bin 114 YTL ile 4 bin 418 YTL arasında değişiyor. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, yaptığı yazılı açıklamada üniversite öğrencilerinin ve üniversite çalışanlarının ekonomik durumunu ortaya çıkaran bir araştırma yaptıklarını, şehir dışında ikamet eden bir öğrencinin üniversiteye ilk adım atmasının maliyetinin harç ücreti, yurt, yol, yemek, sosyal faaliyet, ders araç-gereçleri, fotokopi ve kitap masrafı dahil en az 2 bin 114 YTL, ortalama 2 bin 730 YTL olduğunu kaydetti.

EVE ÇIKMAK PAHALI
Öğrencinin tek başına eve çıkması halinde rakamın 3 bin 570 YTL'ye çıkacağını belirten Özcan, Fen-Edebiyat Fakültesini kazanan bir öğrencinin evini iki arkadaşıyla paylaşması halinde harç, kitap, ders araç-gereç, fotokopi, giyim, ulaşım, sosyal faaliyet ile birlikte masrafının 2 bin 383 YTL 34 YKr olacağını ifade etti.

YURT HARCAMASI 686 YTL
Öğrencinin ikinci öğretimde okuması durumunda ise üniversiteye ilk adımın maliyetinin daha da yükseldiğine dikkat çeken Özcan, Mühendislik- Mimarlık Fakültesinde okuyan ikinci öğretim öğrencisinin üniversiteye ilk adım atmasının maliyetinin en az 3 bin 341 YTL, en fazla 4 bin 418 YTL olacağını belirtti. Özcan, ailesinin ikamet ettiği şehrin dışında öğrenimini sürdüren ve devlet yurdunda kalan bir üniversite öğrencisinin aylık temel harcamasının ise 686 YTL olduğunun kaydetti.