kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dibine kadar yaşamak için mücadele verdim

* Kitabınız farkında olmakla ilgili. Son zamanlarda 'farkındalıkla' ilgili birçok kitap çıktı... Bu bir kişisel gelişim kitabı değil ama.

* Nedir sizin farkındalığınızın farkı? Genelde kişisel gelişim kitaplarında yazarlar Amerika'da bir şeyler başaran insan örnekleri verir. Bunlar bana çok gerçekçi gelmiyor. Önce sen kendi yaşamında bu söylediklerinden nasıl bir sonuç aldın? Senin kendi adımların seni nereye çıkardı? Sen onlardan bahset ki daha gerçekçi olsun.

* Yani... Her şeyden önce ben bu kitapta kendi yaşamımı örnek gösterdim. Tüm komplekslerimle, başarılarımla, her şeyimle diyorum ki; 'Bakın benim adımlarım ve benim çevremde önayak olduğum insanların adımları bizi buralara getirmiş. Ha bu senin dikkatini çeker, çekmez! Sıfırdan gelip de iyi şeyler yapmış bir insanın farkı var bu kitapta. Kanser oldum, 'Ölür' dediler, dibine kadar yaşamak için mücadele verdim. Doktor hastalığımı söylediğinde, 'Sağlık olsun' dedim. Çok fakir bir aileden gelmeme rağmen şu anda durumum çok çok iyi. Yokluklar içinde okuyup, yoktan var etmiş bir adamın hikayesi bu. Sadece iş alanında değil, sosyal alanda da öyle. O yüzden ben diyorum ki; işte benim hikayem! Ben bunları başardım, örnek olsun.

* Hayatı ciddiye alıyor musunuz? Çok! Ama her dramın içinde bir komedi olduğunu da biliyorum. Tabii pozitif düşündüğünüz zaman beyin mutluluk hormonu salgılıyor. Böylece vücut daha dirençli, daha güçlü oluyor. Ben bunu yapıyorum ve çok da etkili oluyor emin olun.