kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Tuluyhan Uğurlu: Sanat birilerine yalakalık yapayım demekle olmaz. O popüler kültür bile değildir!

Ben ölümsüzlüğe oynuyorum!

AA
Ünlü piyano virtiözü Tuluyhan Uğurlu iddialı konuştu: Sanat yalakalıkla yapılmaz. Ben ölümsüzlüğe oynuyorum. Kısmi başarılar ve başarısızlıklar beni ilgilendirmez. Sanatkar olan bu çelişkileri yaşar! Ünlü piyano virtiözü Tuluyhan Uğurlu iddialı konuştu: Sanat yalakalıkla yapılmaz. Ben ölümsüzlüğe oynuyorum. Kısmi başarılar ve başarısızlıklar beni ilgilendirmez. Sanatkâr olan bu çelişkileri yaşar!..
Basına konuşmayı pek sevmeyen ve yaptığı işle gündemde kalmak isteyen dünyaca ünlü piyano virtüözü Tuluyhan Uğurlu, çarpıcı açıklamalar yaptı. 4 yaşındayken Cemal Reşit Rey'in desteğiyle İstanbul Belediye Konservatuarı'nın sınavlarına girdiğini belirten ünlü sanatçı, "Bugünlere gelebilmek için çocukluğumdan vazgeçtim" dedi ve ekledi:

GENÇLİĞİM SÜPERDİ!
"Ben piyano başında bir çocukluk geçirdim. Düşüp elimi incitirim diye top bile oynayamazdım. Ama hayat sizden bir şeyler alırsa, illa ki bir armağan vermek istiyor. 16 yaşında Viyana Müzik Akademisi'nin öğrencisi oldum. Dünyanın en tatlı ve güzel kızlarının olduğu şehirde tek başıma muhteşem bir gençlik geçirdim. Sonrasında da dünyanın en önemli konser salonlarında konserler verdim." Müziğin bir meslek değil, bir hayat tarzı olduğunu vurgulayan Tuluyhan Uğurlu sözlerini şöyle sürdürdü:

YALAKALIKLA OLMAZ
"Müzik o kadar kutsal bir şeydir ki onu para kazanmak için bir maşa olarak düşünürseniz, sadece popüler olursunuz. Gerisi gelmez! Eğer bugün var yarın yoksanız, 'küfemi doldurayım' diyorsanız, o zaman orada Tuluyhan Uğurlu olmaz. Çünkü onun hayat felsefesi çok farklı." Uğurlu "Ben ölümsüzlüğe oynuyorum. Kısmi başarılar ve başarısızlıklar beni ilgilendirmez" diyerek şöyle konuştu: "Çok parasız kaldığım ya da büyük paralar kazandığım oldu. O çelişkileri yaşayacaksınız. Bir sanatkar, kendi ürettiklerini seslendiriyorsa sıfırla yaşamayı öğrenecek. Sanat, bilmem neyin reklam müziğini yapayım, bilmem kimin arkasında çalayım, birilerine yalakalık yapayım demekle olmaz. O popüler kültürdür, hatta o bile değildir!"