kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
DİLEK HANİF
Dilek Hanif'in Tarzı

Ralph Lauren 40'ıncı yılını kutladı

Geçen hafta, gelecek yaz sezonu koleksiyonumun; kumaş ve işleme malzemeleri alışverişi için yurtdışındaydım. Döndüğümde, İstanbul'un artık yazı geride bıraktığını iyice hissettim. Bir önceki yazımda da biraz giriş yaptığım gibi, moda dünyasının hareketlendiği bir dönemdeyiz. Kış gardıroplarımızda neler kalsın, neler gitsin, mevcutlara neler eklensin diye yavaş yavaş yazarken; geçen hafta gerçekleşen New York Moda Haftası'yla 2008 yaz koleksiyonlarının sunulmaya başlandığından da söz etmiştim. Bunlar tabii ki hazır giyim koleksiyonları. Yazlık couture koleksiyonlar önümüzdeki ocak ayında sunulmaya başlanacak. New York'ta değil ama Paris'teydim. Birçok moda, tekstil, kumaş fuarı bu ay Paris'te gerçekleşiyor. Paris Moda Haftası da sırada. Bu nedenle ayrı bir kalabalık, ayrı bir hareket yaşanıyordu Paris'te. Paris moda dünyası hazırlıklar, çalışmalar içindeydi.

GÖRKEMLİ DEFİLE
Ama ben New York Moda Haftası'na değinmek istiyorum çünkü New York'ta koleksiyonlarını sunan marka ve özellikle de yeni isimlerin çoğaldığını fark ettim. Moda dünyasında en zor iş ayakta kalabilmektir. Bu yeni isimlerden kim kalır, kim gider bilmiyorum ama New York'un; yeni isimler, farklı vizyonlar için öncü bir bölge haline geldiği bir gerçek. Bu hafta iletmek istediğim bir başka not ise Ralph Lauren'in 40'ıncı yılını kutladığı defile... Ralph Lauren, Amerika ve Amerikalılar için çok önemli bir değer olduğu için, defileye birçok film yıldızı, müzisyen ve eski top modeller akın etmişti. Moda dünyasının en büyüklerinden biri olmak, bir moda tasarımcısı için çok zordur. Ralph Lauren için bunu başarmak ve bunun 40'ıncı yılını kutlamak çok keyif verici olsa gerek.

KADINSILIK BELİRGİN
Farklı bir anlamı olan bu koleksiyon için Ralph Lauren, en beğenilen, kendisinin de en beğendiği tasarımlarını yeniden yorumlamış. Ralph Lauren'in sadık takipçileri, önümüzdeki yaz mağazalarda, onun 40 yılını özetleyen bu koleksiyonu bulabilecek. New York Moda Haftası'ndan edindiğim ilk izlenimler, okuduğum ilk notlar; Donna Karan, Zac Posen, Marc Jacobs, Micheal Kors gibi bildiğimiz isimlerin ilk göze çarpan koleksiyonları hazırladığına dairdi. Genel olarak sadelik, çok rafine bir şıklık, kadınsılık belirgin görünüyor. Bir Donna Karan stili sever olarak, koleksiyonun beni yine şaşırtmadığını söylemeliyim.