kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Migros Rusya'daki iştirakı Ramenka'nın hisselerini devretti

Yeni Haber
Migros Türk T.A.Ş., Rusya'daki iştiraki Ramenka'nın hisselerini, diğer ortak Enka Holding Invesment S.A'ya, 542,5 milyon dolara devrettiğini açıkladı.

Migros'tan Borsaya yapılan açıklamada, şirketin ana hissedarı olan Koç Holding'in 18 Haziran 2007 tarihli özel durum açıklamasında, J.P. Morgan Plc Yatırım Bankası'nın şirketle ilgili hisse satışı da dahil, her türlü stratejik alternatifi değerlendirmek üzere görevlendirildiğinin belirtildiği hatırlatıldı.

Bu bağlamda, hisselerinin yüzde 50'sine sahip oldukları Rusya'daki iştirakları Ramenka Limited şirketi (Ramenka) ile ilgili çalışmaların tamamlandığı kaydedilen açıklamada, Ramenka'nın esas mukavelesi hükümlerine göre diğer hissedarlar Enka Holding Invesment S.A. ile Entrade Gmbh'nin bu hisselerin alımı bakımından rüçhan hakkı bulunduğu ifade edildi.

Açıklamada, şunlar aktarıldı:

''Bu doğrultuda rüçhan hakkı bulunan Enka Holding Investment S.A. ile Entrade Gmbh'ya söz konusu hisseler bakımından bu hakların kullanıp kullanmayacağı hususunda 10 Eylül 2007 tarihinde bildirimde bulunulmuştur. Hissedarlardan Enka Holding Investment S.A. rüçhan hakkını kullanmış ve 1.365.000.000 dolar şirket değeri üzerinden sahibi bulunduğumuz şirket sermayesinin yüzde 50'sine tekabül eden hisselerin tamamını 542.500.000 dolar bedel ile kendisine satımı için 11 Eylül 2007 tarihinde hisse devir sözleşmesi imzalanmıştır.''

Söz konusu bedelin kapanış tarihinde şirketin finansal net borçluluk ve net işletme sermayesi seviyesindeki değişikliklere göre ayarlamaya tabi olduğu belirtilen açıklamada, hisselerin devrinin, Rus Rekabet Kurumu'nun izninin alınması ve diğer ön şartların tamamlanmasını takiben gerçekleştirileceği ifade edildi.

Bu arada, Migros'un hisse senetlerinin sırası, şirketten gelen açıklamaya ilişkin Borsa Başkanlığı'nca, ek açıklama istenilmesi nedeniyle geçici olarak işleme kapatıldı.

AA