kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tamince'den Nazarbayev'e altın çöp kutulu kral dairesi

MELTEM ERSOY
Rixos'un sahibi Tamince'nin Kazak Başkan Nazarbayev'e hediye ettiği Astana Rixos'un kral dairesinde musluk, duş başı, hatta çöp kutusu bile altın. 64 kamerayla izlenen daire Gül dahil pek çok devlet adamını ağırladı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Tamince'den Nazarbayev'e altın çöp kutulu kral dairesi
Rixos Otelleri'nin sahibi Fettah Tamince'nin Kazakistan'ın başkenti Astana'da 2 yıl önce açtığı Rixos'ta, Kazak Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'e hediye edilen kral dairesi bugüne kadar dünyanın pek çok bölgesinden devlet adamlarına ev sahipliği yaptı. Kral dairesi plazma televizyonlardan saf altın armatürlere kadar her türlü lükse sahip. Sauna, özel mutfak, 108 ekran dev plazmalar ve özel işlemeli koltuk takımlarının bulunduğu dairede, musluk, duş başı, jakuzi armatürleri ve çöp kovası saf altından. 24 saat 64 kamerayle izlenen dairede yoğun güvenlik önlemleri göze çarpıyor. 6 odalı dairede 6 odanın da güvenlik görevlilerine ayrılmış olması bunun en büyük göstergesi.

EN AZ 12 BİN 500 DOLAR
Nazarbayev'in 3 kere kaldığı dairede konaklamak için ya Nazarbayev'in davetlisi olmak ya da kendisinden özel izin almak gerekiyor. Ağırlanan isimler arasında Çin Cumhurbaşkanı Hu Jintau, İspanya Kralı Juan Carlos, Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov yer alıyor. Dışişleri Bakanı iken Kazakistan'ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de ağırlananlar arasında. Davetlilere geceliği 2 bin 500 dolara verilen dairede kalmak isteyenlere verilen fiyat ise, hizmetlerin kapsamına göre değişmekle birlikte 12 bin 500 dolardan başlıyor.
Haberin fotoğrafları