kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Body Shop'un kurucusu öldü

Yeni Haber
İngilizlerin ekolojik ve hayvan haklarına saygılı kozmetik zinciri Body Shop'ların kurucusu Anita Roddick dün akşam 64 yaşında öldü.

Roddick ailesinden yapılan açıklamada, İngiltere'nin güneyindeki Chichester hastanesine kaldırılan Anita Roddick'in beyin kanamasından öldüğü belirtildi.

Açıklamada, 1971'de en küçük kızının doğumunda kan verilmesi sırasında kaptığı virüs nedeniyle hepatit C'ye yakalanan Roddick'in buna bağlı olarak karaciğer sirozundan da mustarip olduğu kaydedildi.

İtalya'dan göçen bir ailenin kızı olan Anita Roddick, 1976'da Body Shop'ı kurmuştu. Bugün Türkiye dahil birçok ülkede satılan Body Shop ürünlerinin yüzde 100 ekolojik olduğu ve birçok kozmetik ürünün aksine tüketiciye sunulmadan önce kesinlikle hayvanlar üzerinde test edilmediği biliniyor ve bu alanda Anita Roddick bir öncü sayılıyor.

Roddick'in ölümünün ardından açıklama yapan İngiltere Başbakanı Gordon Brown, kendisinin örnek bir kadın girişimci olarak hafızalardan silinmeyeceğini belirtti. Dünya çapında 2 binden fazla mağazası bulunan Body Shop zinciri, Mart 2006'da Fransız kozmetik devi L'Oreal tarafından satın alınmıştı.