kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber-İş cuma günü grev kararı alacak

Yeni Haber
Türk Telekom'da grev tarihi cuma günü kesinleşecek. Haber-İş Genel Başkanı Ali Akcan, Türk Telekom ile toplu sözleşme görüşmelerde mutabakata varamadıklarını hatırlatarak, yasal süreç gereği cuma günü grev kararı alacaklarını açıkladı.

Türk Telekom adım adım greve yaklaşıyor. ANKA'ya açıklama yapan Haber-İş Genel Başkanı Ali Akcan, Türk Telekom ile uzlaşmaya varamadıklarını anımsatarak, yasal süreç gereği Cuma günü grev kararı alacaklarını bildirdi. İşverenden kazanılmış haklarını istediklerini kaydeden Akcan, "Biz hakkımızı grevle değil, masa başında almak istiyoruz. Telekom'dan yapamayacağı bir şey talep etmedik. Söylenildiği gibi yüzde 38 oranında zam talep etmiyoruz. Biz yüzde 19 oranında zam isteğimiz olduğunu söylüyoruz. O zaman yüzde 38'in yarısını versinler hemen sözleşmeyi imzalayalım" dedi.

Akcan, yabancı sermaye düşmanlığı yapmadıklarını, var olan haklarını istediklerini kaydetti.

Akcan, "İşçilerin haklarını arıyoruz. Sendikalı olanlarla olmayanlar arasında ücret farkı var. Bu ücret adaletsizliği kaldırılmalı. Aradaki fark sendikasızlığı teşvik ediyor" diye konuştu.

SENDİKALI KAPSAMININ DARALTILMASINA TEPKİ

Türk Telekom, Haber-İş'e ilk ve ikinci yıl ücretlerde ve sosyal yardımlarda yüzde 4 zam teklif etmiş, Haber-İş ise ilk yıl yüzde 19, üçüncü ve dördüncü altı aylar için ise enflasyon artı yüzde 5 refah payı ödenmesini istemişti. İşverenin stratejik öneme sahip olması nedeniyle bazı işyerlerinin sendika kapsamı dışına çıkarmak istemesi ve ücret adaletsizliği nedeniyle taraflar uzlaşamamışlardı.

Türk Telekom 15 günlük resmi arabulucu sürecinin 6 gün uzatılmasını istemiş, 6 günlük süre içinde bir araya gelen taraf ücret ve sendikalı kapsamının daraltılması maddelerinde yine anlaşamamışlardı.

(ANKA)