kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Avea: "3N ihalesine rekabet ortamı oluşmadığı için girmedik"

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Avea: "3N ihalesine rekabet ortamı oluşmadığı için girmedik"
Avea İletişim Hizmetleri A.Ş, bugün gerçekleştirilen 3N ihalesine "gerçek rekabet ortamı oluşmadığı" için teklif vermediğini açıkladı.

Avea'dan yapılan yazılı açıklamada, NGN (Yeni Nesil Şebeke) altyapı yatırımları ile çekirdek şebekelerini üçüncü nesil (3N) iletişimine hazır hale getirdiklerini daha önce kamuoyuna duyurduklarını, ancak numara taşınabilirliği uygulamasının başlamaması nedeniyle 3N ihalesine girmekten vazgeçildiği bildirildi. Avrupa ülkeleri arasında 3G'ye geçmeyen tek ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çekilen açıklamada, Avrupa ülkeleri arasında Mobil Numara Taşınabilirliği'ni uygulamaya koyamayan tek ülkenin de Türkiye olduğu belirtildi.

Süreçler dikkate alındığında, Avrupa genelinde Mobil Numara Taşınabilirliği'nin 3N'den ortalama 2 yıl önce uygulamaya geçtiğine vurgu yapılan açıklamada, "Tüm bunlara ek olarak, şu anda Mobil Numara Taşınabilirliği'ne karşı hakim durumdaki operatör tarafından açılmış bir dava var ve bu yasal süreç henüz sonuçlanmadı. Dolayısıyla tüketicinin seçme hakkı elinden alındığı gibi, serbest rekabet ortamı da oluşmamış durumda" denildi. Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Abonelere veri iletişiminde önemli kolaylıklar ve yeni teknolojiler getirecek 3G hizmetlerinin, Mobil Numara Taşınabilirliği uygulamasına yönelik çalışmaların tamamlanması sonrasında başlamasının tüketici menfaatlerine olacağına dair inancımız sürüyor. Bu zamanlama gerçek rekabet ortamının oluşması açısından da önem taşıyor. Avea olarak tüm açıklamalarımızda yaptığımız çağrımızı yineleyerek, tüketici menfaatleri doğrultusunda Mobil Numara Taşınabilirliği'ni süratle hayata geçirmek adına tüm operatörleri dayanışma içerisinde olmaya davet ediyoruz."

(ANKA)