kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Borsa ABD verisiyle %1.11 düştü

Yeni Haber
ABD'de Ağustos ayı tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin aksine istihdamın azaldığını göstermesinin ardından hızla gerileyen dış piyasaları izleyen İMKB yüzde 1.11 düşüşle kapandı.

Ulusal 100 endeksi ABD verilerinin açıklandığı saat 1530'a kadar dar bir aralıkta yatay seyrin ardından verilerle hızlı düşüşe geçti ve kapanışta yüzde düşüşle 48,854.60 puandaydı. İşlem hacmi 1.34 milyar YTL ile dünkü 1.52 milyar YTL'ye göre yaklaşık yüzde 12 azaldı.

ABD'de Ağustos'ta tarım dışı istihdam sayısının 110,000 arttığı beklentisine karşılık 4,000 düşüş açıklandı. Son dört yılda istihdamda ilk düşüşü gösteren açıklamanın ardından Avrupa borsaları kayıplarını artırırken Wall Street de yüzde birden fazla düşüşlerle açıldı.

İktisat Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Murat İman, "Tabii kötüydü veriler ama bu kadar hareketlenmeye neden olacak kadar kötü değildi" dedi.

İşlem hacminde bugün önde gelen hisselerden Aselsan Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve TAI şirketi ile 700 milyon dolarlık sözleşme imzaladığı açıklamasının ardından yüzde 11.88 artışla tavan yaptı.

İman, "Dış piyasalar Türk piyasalarını domine ediyor tabii ama son bir haftada korelasyon kayboldu. Bugünkü düşüşü saymazsak onlarla çok da paralel hareket ettiğini söylememek lazım" dedi.

Ramazan ayının gelecek hafta başlayacağını ve enflasyona etkisiyle ilgili endişeler açısından Ekim ayının bekleneceğini söyleyen İman, piyasalarda esas yönün de Ekim'de ortaya çıkacağını söyledi.

İman, "Bu ay çok keskin hareketlenmeler olacağını sanmıyorum. Bu ayı 45,000-52,000 arasında bir bantta sıkışık geçirebiliriz" diye ekledi.

REUTERS