kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Telekomünikasyon Kurumu (TK) Başkanı Tayfun Acarer

3N ihalesinde tek teklif Turkcell'den geldi, top TK'da

TİMUR SIRT
Üçüncü nesil (3N)lisansı için tek teklifi Turkcell verdi. İhaleyle ilgili süreçte mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermezse gözler Telekomünikasyon Kurumu'nda (TK) olacak..
Görüntülü konuşma ve mobil TV gibi uygulamaların kullanılmasını sağlayacak üçüncü nesil (3N) lisans ihalesine yalnız Turkcell teklif verdi. Vodafone, Avea ve Orange ihaleye dün saat 15.00'e kadar teklif vermedi. Zarflar bugün sabah 10.00'da Telekomünikasyon Kurumu'nda açılacak. İhale, teklif veren vermeyen telekom sektöründen herkesi Ankara'da buluşturdu. Turkcell ve Telsim'in hizmete başlamasından bu yana en büyük ihale, kulisleri yoğunlaştırdı. GSM sektörünün 1800 frekansından sonraki en büyük ihale için hükümet 1 milyar Euro'nun üstünde gelir bekliyordu.

ŞİMDİ NE OLACAK?
Eğer yürütmeyi durdurma davası ile ilgili karar bugün ihale saatine kadar açıklanmazsa top Telekomünikasyon Kurumu'nda (TK) olacak. Eğer TK sadece Turkcell'in teklifiyle ihaleye devam kararı alırsa sadece ihaleye devam edilecek. Ancak ihale süreci de dava sürecine açık olacak. Sonuçta üçüncü nesil lisanslarıyla ilgili ihale sürecini Telekomünikasyon Kurumu ve mahkeme belirleyecek.