kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Eria İnşaat Kurucu Ortağı Aytek Şavkan Pramerica Real Estate Yön. Kur. Üyesi Thomas Hoeller Eria İnşaat Ortağı Dr. Frithjof Fuchs

Lara'ya 135 milyon $'a ABD makyajı yapılacak

ABD'li finans devi Pramerica'nın gayrimenkul şirketi, Antalya Lara'ya 135 milyon dolarlık alışveriş merkezi ve iki rezidans kulesi yapacak. Grup, Türkiye'ye 18 ayda 1 milyar Euro yatıracak..
650 milyar Euro'luk yatırım bütçesi ile ABD'nin en büyük finansal gruplarından biri olan Pramerica Financial, Türkiye'deki ilk gayrimenkul yatırımını Antalya Lara'da yapacak. Şirketin 40 milyar Euro'luk yatırım bütçesi ile çalışan gayrimenkul ayağı Pramerica Real Estate Investor, Türkiye'deki ortağı Eria İnşaat ile birlikte gerçekleştireceği projeye 135 milyon Euro harcayacak. 22 bin metrekarelik bir arazi üzerinde bir alışveriş merkezi ve iki rezidans kulesinden oluşacak projenin inşaatına 2008 yılının başında start verilecek. Pramerica Real Estate Investors Yönetim Kurulu Üyesi Thomas Hoeller, Türkiye'de ilk yatırımlarını Antalya'da yapmalarına ilişkin olarak, şehrin büyüme hızının yüksek olduğunu belirtti ve özellikle turizm açısından işlek bir kent olmasını önemsediklerini söyledi. "Son derece sofistike bir proje ve yerel pazara hitap edebilecek kalitede bir alışveriş merkezi yapacağız" diyen Hoeller, Antalya'daki kitlenin ev almakta istekli olduğunu fakat yapıların buna cevap vermekte biraz geri kaldığını belirtti. Türkiye'nin emlak piyasası olarak hala şeffaf bir pazar olarak görülmediğini ve bunun yatırımcı için sıkıntı doğurduğunu ifade eden Hoeller, "Ancak genç ve dinamik nüfusu, yüzde 5'in üzerindeki büyümesi ve AB'ye giriş sürecinde olması Türkiye'yi gayrimenkul ve perakende yatırımları açısından Almanya ve Japonya'ya kıyasla çok daha önemli hale getiriyor" dedi.

İSMİ LARAPARK OLABİLİR
Hoeller, Türkiye'nin gayrimenkul sektöründeki tedarikçiler ve danışmanlar açısından çok kaliteli hale geldiğini belirterek, bu durumun iyi inşaatçılar yarattığına işaret etti. Hoeller, "Bu ülkede inşaat sektörü gerçekten çok büyük. Biz de kararları kısa sürede veriyoruz. Antalya'daki arsayı alırken ilk kontratı yalnızca 2-3 haftada imzaladık. Bu durumda fonlar yavaş ilerler felsefesi doğru çıkmayabilir" diye konuştu. Projenin isminin ne olacağı sorulduğunda Eria İnşaat'ın Kurucu Ortağı Aytek Şavkan, henüz karar vermediklerini ancak içinde mutlaka Lara adını kullanacaklarını söyleyerek, "Larapark" alternatifinin de mümkün olduğunu kaydetti.