kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Etox görücüye çıktı

06.09.2007
Bir birinden güzel otomobillerin tanıtıldığı Antalya Auto Show Fuarı'nda motoru haricinde tamamen Türk yapımı ilk spor otomobili Etox da görücüye çıktı.

Ziyaretçilerden yoğun ilgi gören Etox, 3 mühendis, 2 teknisyen ve tasarım ekibi de dahil olmak üzere toplam 46 kişilik profesyonel bir ekip tarafından geliştirildi. İlk yerli spor otomobili, 14 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak piyasaya çıktı.

Etox'un üretici firması Erteks'in ortaklarından Antalya Bölge Müdürü Yücel Saylam, tamamen el yapımı olan aracın seri üretimine 2010 yılından sonra geçeceklerini bildirdi. Aralarında Cem Yılmaz ve Murat Göğebakan'ın da bulunduğu 9 kişiden sipariş aldıklarını belirten Saylam, beklemedikleri bir ilgiyle karşılaştıklarını söyledi. Yıllık 20 adet üretim kapasitelerinin olduğunu kaydeden Saylam, "Etox, G segmentinde bir spor otomobili. Şu anda aldığımız 9 siparişi yetiştirmeye çalışıyoruz. Aracımızı 2010 yılından sonra geliştirerek daha iyisini yapmak istiyoruz. Şu ana kadar 2 milyon dolarlık yatırım yaptık. Aracın fiyatları, motor gücü ve aksesuarlarına göre 75 ile 150 bin YTL arasında değişiyor." diye konuştu.

İç dizaynında gerçek dana derisi kullanılan Etox, kişiye özel tasarımlarıyla VIP ayrıcalığı sunuyor. Prototip üretiminin tamamlanmasının ardından test süresi başlayan Etox, uluslararası geçerliliği olan R 13H fren testine tabi tutularak bu kapsamdaki bütün kriterleri başarıyla yerine getirdi. Ayrıca İstanbul Teknik Üniversitesi OTAM (Otomobil Teknolojileri Araştırma Merkezi) tarafından M1 sınıfındaki motorlu araçlar tip onay yönetmeliği kapsamında yapılan tüm testlerden de başarıyla çıkan Etox, seri üretim belgesini almaya hak kazandı.

(CHA)