kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

TMSF ile Park Grubu anlaştı

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
TMSF ile Park Grubu anlaştı
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), anlaşmazlıkların sulh ile çözümüne yönelik olarak Park Grubu ile Fon arasında görüşmelere başlandığını belirterek, "Görüşmeler sonucunda 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 132. maddesinin 10. fıkrası ile aynı kanunun 134. maddesinin 8. fıkrası çerçevesinde Fon ile Park Grubu arasında 29.08.2007 tarihinde bir protokol imzalanmıştır" dedi.

TMSF tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Bilindiği üzere Etibank A.Ş. hakim ortağı Dinç BİLGİN Grubu'nun Fona olan borçlarının tahsiline yönelik olarak yürütülen çalışmalar sonucunda, aralarında ATV Televizyonu ve Sabah Gazetesinin de yer aldığı varlıkların intikal etmiş bulunduğu Merkez Grubu şirketlerinin yönetim ve denetimleri Fon tarafından devralınmış, varlıklar haczedilmiş ve Merkez Yayın Holding A.Ş'nin hisseleri de Fon mülkiyetine intikal ettirilmiştir.

Bahse konu işlemlerle ilgili olarak Park Grubu tarafından Fona karşı adli ve idari yargıda davalar açılmış olup, anlaşmazlıkların sulh ile çözümüne yönelik olarak Park Grubu ile Fon arasında görüşmelere başlanmıştır. Görüşmeler sonucunda 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 132. maddesinin 10. fıkrası ile aynı kanunun 134. maddesinin 8. fıkrası çerçevesinde Fon ile Park Grubu arasında 29.08.2007 tarihinde bir protokol imzalanmıştır.
Bahse konu protokol ile, Park Grubu tarafından Merkez Grubu varlıklarının satış işlemlerinin Fon tarafından gerçekleştirilmesi, satış bedelinin tahsili, dağıtımı ve Dinç Bilgin Grubun'dan olan Fon alacaklarına Fonun dilediği şekil ve tutarda mahsubuna yönelik olarak Fon tarafından gerçekleştirilecek bütün işlemleri tamamen ve kayıtsız şartsız kabul etmeleri, Fon ve/veya Merkez Grubu ve/veya Medya Grubu aleyhine dava, şikayet, takip ve itiraz yoluna müracaat etmemeleri, yapılan bütün işlemlerle ilgili tüm itiraz, şikayet ve dava haklarından peşinen feragat etmeleri öngörülmüş olup, aynı çerçevede Merkez Grubu'nun oluşumu ve faaliyetleri aşamasında Dinç Bilgin Grubu'ndan intikal eden varlıklar arasında yer almayan, Merkez Grubu'nun faaliyetleri sırasında edinilen veya Park Grubu'ndan akrarılmış olan nakit değer, varlık ve şirketlerin Park Grubu'na iadesi düzenlenmiştir.

İmzalanan bu protokol ile Fonun Etibank A.Ş. hakim hissedarı Dinç Bilgin Grubu'ndan olan alacaklarının daha hızlı ve daha yüksek değerle tahsil imkanı elde edilmiş bulunmaktadır."