kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

S&P: Likidite darlığı yoğunlaşırsa en çok Türkiye etkilenecek

EKONOMİ
S&P'nin raporunda likidite sorununun sürmesi halinde en çok etkilenecek ülkelerin başında Türkiye, Letonya, İzlanda, Bulgaristan ve Romanya'nın geleceği belirtildi..
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's (S&P), likidite darlığının yoğunlaşması halinde Türkiye, Letonya, İzlanda, Bulgaristan, Romanya'nın en olumsuz etkilenebilecek ülkeler arasında olduğunu belirtti. Kuruluş aynı zamanda bir ülkenin likidite bakımından kırılganlar listesine (Liquidity Vulnerability Index) alınmasının, ülke notunun düşürülmesine yönelik bir gösterge olmadığını belirtti. Yapılan açıklamada bir ülkenin endeks dışında bulunmasının da o ülke açısında otomatik olarak olumlu bir işaret anlamına gelmeyeceği vurgulandı. Rapora göre yayımlanan endeksin ülkeler bakımından olumlu yada olumsuz etkisi tamamen yerel yöneticilerin konuyla ilgili atacakları adımlara bağlı olacak.

RİSKLER AZALACAK
S&P'nin bugün yayımladığı raporda kuruluşun kredi analisti Moritz Kraemer, Türkiye ile ilgili olarak, "Standard& Poor's piyasa eğilimindeki değişimlere karşı ortalamanın üstündeki kırılganlığına rağmen, geçen hafta Türkiye'nin notunu ve "durağan" görünümünü teyit ettik. Bu teyit, bizim hükümetin programının karışımının Türkiye'nin yeniden finansman risklerini azaltacağı yönündeki beklentimizi yansıtıyor" dedi. Raporu hazırlayan S&P analistleri çalışmanın ülkelere belirsiz piyasa koşullarında ışık tutması için oluşturulduğuna dikkat çekti.