kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

TİSK:Hükümet programı çalışma hayatı açısından olumlu

Yeni Haber
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, 60. Hükümet'in programının TİSK tarafından olumlu karşılandığını bildirdi.

Tuğrul Kudatgobilik, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 31 Ağustos'ta TBMM'ye sunulan Hükümet Programı'nın geneli itibariyle ülkenin kalkınma ihtiyaçlarına uygun politika ve tedbirleri içerdiğini vurguladı.

Kudatgobilik, "Konuya özellikle TİSK'in faaliyet alanını oluşturan Çalışma Hayatı açısından yaklaşıldığında da 60.Hükümet'in Programı işveren kesimince memnuniyetle karşılanmıştır" dedi.

Programın, çalışma yaşamında "Çalışanlarımızın haklarını korumak ve işletmelerimizin rekabet gücünü artırmak" ilkelerini bir arada benimseyerek dengeli bir yaklaşım ortaya koyduğunu ifade eden Kudatgobilik, "Üretim, yatırım ve ihracat artışları gereğini güçlü biçimde vurgulamakta; istihdam artışını ve işsizlikle mücadeleyi öncelikli bir amaç olarak ele almaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Kudatgobilik, programın esnek istihdam biçimlerinin artırılması, esneklik-güvence ilişkisinin korunması; esneklik ve güvence uygulamalarının bir arada ele alınarak işçi ve işverenler açısından çekici kılınması için gerekli uyumlaştırma çalışmalarının yapılmasını öngördüğüne işaret etti.

SSK PRİM İNDİRİMİ


SSK işveren prim oranının, 2008 yılında 5 puan ile başlamak üzere kademeli olarak indirileceğine işaret eden Kudatgobilik,zorunlu özürlü istihdamında SSK işveren prim tutarının Hazine tarafından karşılanacağı, öncelikle istihdam üzerindeki yükler olmak üzere vergi oranlarının indirilmeye devam edileceği, sadece mali yüklerin değil, istihdamın üzerindeki idari ve yasal yüklerin de azaltılacağına dikkat çekti.

Programda, çalışma yaşamına ilişkin bürokratik formalitelerin azaltılmasının öngörüldüğünü belirten Kudatgobilik, zorunlu istihdam ve diğer zorunlu birimler konusunda özendirici ve kolaylaştırıcı düzenlemeler yapılması, mesleki eğitim sisteminin işgücü piyasası ile ilişkisinin geliştirilmesi, aktif istihdam politikalarının uygulanması gibi hedefleri de olumlu bulduklarını ifade etti.

Kudatgobilik, "Bu politika ve tedbirlerin benimsenmesi, çalışma hayatının çağdaş dünyaya ve AB'ye uyumu kadar, büyümenin ve istihdamın artırılması bakımından da büyük önem taşıdığından, tebriklerimi sunuyorum. Öte yandan, Hükümetimizin çalışma hayatının en önemli sorunlarından biri olan kıdem tazminatı konusunda da istihdamı geliştirecek bir açılımı gündeme almasını temenni ediyorum."

ANKA