kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Nissan Mixim

İnternetle büyüyen genç nesil için oto tasarlandı

03.09.2007
Dünyanın en büyük oto fuarı Frankfurt'ta, cep telefonu ve internetle büyüyen genç nesil için tasarlanan konseptler sergilenecek..
Bu yıl 62'incisi düzenlenen Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı 13 Eylül'de kapılarını açıyor. Otomotiv devlerinin en önemli gösterisine sahne olacak fuara, modern tasarımlar ve küresel ısınma damgasını vuracak. Alternatif yakıtlarla çalışan otolar ve hibrid teknolojisindeki son gelişmelerin sergileneceği fuarda, firmalar teknoloji ile büyüyen genç tüketicileri ilginç tasarımlarla çekmeye çalışacaklar. 220 bin metrekare alana sahip fuarı 1 milyondan fazla otomobilseverin ziyaret etmesi bekleniyor. 23 Eylül'e kadar ziyaret edilebilecek Frankfurt Otomobil Fuarı'ndaki yeniliklerden bazılarını sizler için derledik.

Nissan Mixim
Mini bir 'Batmobil' havasında olan Nissan'ın konsept aracı Mixim, genç otomobil severlerin dikkatini çekmeye çalışıyor. Micra'dan daha kısa ve alçak olan Mixim elektrikli bir motorla çalışıyor. Internet çağından etkilenen tasarımcılar, konsept araçta kanat şeklinde kapılar kullanmışlar.

Suzuki Kizashi
Suzuki, Splash'ın yanı sıra Kizashi adlı konsept aracını da Frankfurt'ta tanıtacak. Kelime anlamı 'başlangıç' olan Kizashi, Suzuki'nin ürün gamında sedan otoların da yer alacığının sinyalini veriyor.

Mitsubishi cX
Konsept cX, tasarımı ile çevre ve günlük kullanım performans arasında ideal bir denge tutturmayı amaçlıyor. İç tasarımında bambu gibi bitkileri kullanan cX, Mitsubishi'nin gelecek için planladığı 'yeşil' yeniliklerinden biri.

Renault Clio Estate
Bursa'daki Renault fabrikasında üretimine başlanacak ve büyük ölçüde ihraç edilecek olan Clio III'ün stationwagon kasa tipi Clio Estate, rekabetin yoğun yaşandığı B sınıfında yer alacak. Eğik arka camı sayesinde dinamik bir görünüm kazanan Clio Estate 493 lt.'lik bagajıyla fuarda yer alacak.

Audi A4 Sedan
Yeni Audi A4 model ailesinin ilk temsilcisi olarak fuarda tanıtılacak Sedan karoserli A4, A5 Coupe'yi andıran iç ve dış tasarımı, geliştirilen dinamik yol tutuş özellikleri ve büyüyen boyutlarıyla markanın en agresif atağı olarak fuarda yer alıyor.

Ford Verve
Yeni Fiesta'ya dair ipucu olarak da yorumlanan Verve, Ford'un gelecekte küçük otomobil tasarımında sergileyeceği vizyonu anlatıyor. Verve'nin bir başka özelliği de cep telefonlarıyla büyüyen genç nesil için tasarlanması.

Toyota RAV 4 Cross Sport
RAV4'ün sert görünümlü kardeşi Cross Sport, fuarda gün yüzüne çıkıyor. 152 bg'lik benzinli, 136 bg'lik dizel motorlu Cross Sport, kaslı görünümü ile ilgi çekecek.

Honda Accord Tourer
Honda'nın Frankfurt'taki vizyonu sportiflik ve çevreye duyarlılık. Honda'nın Avrupa pazarına sunacağı yeni Accord'u anlattığı iddia edilen konsept Tourer, alçak ve geniş bakışıyla sportif bir sunuş vaat ediyor.
Haberin fotoğrafları