kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İstanbul nefes aldı

Yeni Haber
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da dün etkili olan ve bugün de aralıklarla devam eden yağışların İstanbul'a 5- 6 günlük su sağladığını söyledi.

Göreve yeni başlayan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Deniz Eğitim Öğretim Komutanı Tümamiral Kadir Sağdıç ve Kuzey Deniz Saha Komutanı Feyyaz Öğütçü, İBB'nin Saraçhane'deki binasında Başkan Topbaş'ı ziyaret etti. Yaklaşık 30 dakika süren görüşmenin ardından çıkışta Başkan Topbaş, basın mensuplarının İstanbul'da etkili olan yağışlarla ilgili sorularını yanıtladı.

Başkan Topbaş, "Yağışlar İstanbul'a 5-6 günlük bir su imkanı sağladı. İnşallah yağışlar devam edecek" dedi. Yağışlara rağmen, İstanbullular'ın su tasarrufuna dikkat etmelerini isteyen Başkan Topbaş, "Tasarruf konusu iyi noktalara doğru geldi. Aman devam diyorum, çok yağış da alsak devam diyorum. Çevre kirliliği ve mevsim değişikliği ve ekolojik kıyameti düşünerek tasarrufa devam." şeklinde konuştu.

Melen projesi çalışmalarının hızla devam ettiğini ifade eden Başkan Topbaş, "Melen projemiz hızla devam ediyor 20 Ekim'de de İstanbul 16.59'da suya kavuşacak." diye konuştu.

Komutanların ziyaretinin nezaket amaçlı olduğunu söyleyen Başkan Topbaş, kendisinin de bir iadeyi ziyarette bulunacağını dile getirdi.

ÇEŞİTLİ İLÇELERDE 41 EV VE İŞ YERİNİ SU BASTI

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle 41 ev ve iş yerini su bastı.AA muhabirinin itfaiye yetkililerinden aldığı bilgiye göre, dün başlayan ve zaman zaman etkisini artıran sağanak yağış yüzünden kentin Anadolu ve Avrupa yakasındaki bazı semtlerde su baskınları oldu. Şu ana kadar Ümraniye'de 8 Maltepe'de 8, Silivri'de 7, Arnavutköy'de 7, Sarıyer'de 3, Avcılar'da 3, Kavacık'ta 2, Tuzla'da 2, Sultanbeyli'de de 1 olmak üzere toplam 41 su baskını meydana geldi.

Özellikle binaların alt katlarındaki ev ve iş yerlerine dolan suların bir bölümü itfaiye, İSKİ ve vatandaşlarca tahliye edildi. Bazı semtlerdeki su tahliye işleminin ise halen sürdüğü bildirildi.