kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

ÖSS'de 179. oldu devamsızlıktan sınıfta kaldı

Yaşar ÖZAY
Boğaziçi'ni kazanan Tutak, devamsızlıktan sınıfta kaldığı için kayıt olamıyor. Kayıt için mahkemenin vereceği kararı bekliyor..
Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Bünyamin Tutak'ın, başına gelenler duyanları şaşkına çeviriyor. Üniversite sınavlarına hazırlanmak için dershaneye devam eden Bünyamin Tutak, ÖSS sınavlarında Eşit Ağırlıklı alanda 372 puan alarak Türkiye 179'uncusu oldu. Tutak, başarısını bildirmek ve diplomasını almak için okula gittiğinde korkunç gerçekle karşılaştı. Okul idaresi diplomasını alamayacağını, devamsızlığı nedeniyle sınıfta kaldığını bildirdi. Okula 38 gün devamsızlık yaptığını öğrenen Bünyamin'in dünyası yıkıldı. Raporlar zamanında okul idaresine verilmediği için Bünyamin'in devamsızlıktan sınıfta kaldığı bildirildi. Tutak ailesi Milli Eğitim Bakanlığı'nın her yıl ÖSS'de başarılı olan öğrenciler ve devamsızlıktan kalan öğrenciler için af çıkarmasına umut bağladı. Bakanlığın tek dersten kalan son sınıflar için bugüne kadar af çıkarmaması karşısında aile bir kez daha yıkıldı. Aile, İstanbul 3'üncü İdare Mahkemesi'nde raporlu olduğu günler sayılmadığı ve zamanında bildirim yapılmadığı gerekçesiyle dava açtı. Boğaziçi Üniversitesi, kayıtların 4 Eylül'de sona ereceğini bu tarihe kadar kayıt yaptırmayan öğrencilerin hakkının yanmış olacağını bildirdi.

İDARE ÇOK ÜZGÜN
Bünyamin, şimdi mahkemenin 4 Eylül'den önce karar vermesini bekliyor. Karar olumlu ve zamanında çıkarsa Bünyamin Tutak, hayalini kurduğu gecesini gündüzüne katarak çalıştığı Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümüne kayıt olacak. Okul idaresi başarılı öğrencilerinin kalmasına üzüldüklerini belirterek şöyle dediler: "Yönetim olarak öğrencilerimizin başarısı için her türlü kolaylığı gösteriyoruz. Ama yönetmelik dışına çıkmamız mümkün değil. Bize raporları çok geç ulaştırdılar."