kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Şakir Süter (solda), İstanbul Tıp Fakültesi’nde 2005’te silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Prof. Dr. Necip Göksel Kalaycı için "Benim ikinci babamdı" demişti.

Son nefesine kadar kalemini düşürmedi

Yalçın BEL MERKEZ
Gazeteci Şakir Süter iki yıldır savaştığı akciğer kanserine yenik düştü. "Ezelden gazeteci" Süter, hastane odasında son anına kadar çalışmaya devam etti..
İstanbul Kozyatağı Acıbadem Hastanesi'nde 16 gündür tedavi gören gazeteci Şakir Süter, dün sabah saat 03.30 sularında yaşama veda etti. Şakir Süter'in cenazesi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenecek törenle yarın defnedilecek. Süter, Akşam gazetesi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti önünde düzenlenecek törenlerin ardından Altunizade'deki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

'MESLEĞİMLE YENECEĞİM'
Emektar gazetecinin oğlu Barış Süter, babasının Çapa Tıp Fakültesi'nde iki yıldır akciğer kanseri tedavisi gördüğünü, son üç aydır da tedaviye Acıbadem Hastanesi'nde devam edildiğini söyledi. Barış Süter, "Babam yoğun bakıma kaldırılana dek hastane odasında çalışmalarını sürdürdü. Çok yorucu mesleği vardı. O da hep bu tempo içinde oldu. Hatta seçim döneminde mitinglere gidiyordu" diye konuştu. Süter'in ölümü üzerine üyesi olduğu ve bir dönem yöneticiliğini yaptığı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu. Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turgut, CHP İl Başkanı Gürsel Tekin, Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür de hastaneye giderek Süzer'in ailesiyle görüştü.