kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
NAZLI ILICAK

Çankaya burcuna başörtü bayrağı!!!

Kamuoyu araştırmaları, Gül'ün adaylığına rejim açısından ters bakan %20%25'lik bir kitlenin varlığını gösteriyor. Kabul edelim ki korkular, önemli ölçüde medya tarafından besleniyor; üstelik pek çoğu yanlış bilgiden kaynaklanıyor.
Meselâ Ece Temelkuran Milliyet gazetesinde, "Bu kadar kız üniversitede okuyamazken Gül'ü Çankaya'ya çıkarma hırsını" sorguluyor..
Ferai Tınç, (Hürriyet) "Eşi başını örtmüyor olsaydı Gül'ün Çankaya'ya çıkması için bu kadar ısrarlı olunur muydu?" diye soruyor.
Belli ki bu iki değerli meslektaşımız, AK Parti'yi, "Başörtü bayrağını Çankaya burcuna (!) dikmek gibi bir gayretin içinde" görüyorlar. Oysa, kızların üniversitelerde okumasını engelleyen başkaları. Ve işte şimdi, hazırlanan yeni anayasa halkın da onayını alırsa, bu yasak kalkacak.
Ferai Tınç'ın zihnini kurcalayan soruya gelince... Abdullah Gül, AK Parti'nin ikinci adamı; parti tabanının Tayyip Erdoğan'dan sonra en fazla desteklediği kişi. Eşinin başörtüsü takması, Çankaya yolunda, tam tersine, engel teşkil etti; kriz doğar mı endişesi kimi AK Partiliyi "Gül olmasın" noktasına kadar getirdi.
Eğer illâ bir dayatmadan söz edilecekse, bu, "Çankaya'ya eşi örtülü biri çıkamaz.. çıkmamalıdır" diyenlerin dayatmasıdır.