kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

OMV, İrlanda offshore sondaj lisansı aldı

Yeni Haber
Orta Avrupa'nın lider Gaz ve Petrol grubu OMV, İrlanda batı sahillerinin açığında yer alan 3/05 ("FEL 3/05") offshore sondaj alanı lisansının %50 hissesine sahip oldu. OMV, 17 Nisan günü Island Oil and Gas PLC tarafında %100 sahip olunan Rockall JV Limited ("Island") ile varlık değiş-tokuş anlaşmasını imzalamıştı. Island şirketi OMV için tahsis ettiği offshore "Ireland Frontier" sondaj lisansının 3/05 ("FEL 3/05") %50 hissesine karşılık, OMV tarafından sahip olunan Arnavutluk Durresi offshore sondaj bloğunun %50 hissesini aldı. OMV tarafından böylece Kuzey-Batı Avrupa ana çalışma bölgesinde Büyüme Stratejisine uygun bir hamle daha gerçekleşmiş oldu.

Offshore İrlanda FEL 3/05 bloğu yaklaşık 715 km2 alanı kaplıyor ve Atlantik Okyanusu sınırı sayılan, İrlanda'nın batı kıyılarına 70 km uzak bir noktada yer alıyor. Lisans bölgesi önemli bir sondaj noktası olarak kabul edilen 80 km2 büyüklüğünde Killala (Haritaya bakınız) alanını da kapsıyor. OMV tarafından "Island" şirketine %50 hissesi anlaşma gereği devredilen Batı Arnavutluk, Durresi sondaj bloğu Adriyatik kıyıları boyunca 4,200 km2 yer tutuyor.

Bu hamleyle, İngiltere, İrlanda, Faeroes adaları ve Norveç tarafından oluşturulan Kuzey-Batı Avrupa ana çalışma bölgesinde OMV Sondaj & Üretim faaliyetlerini bir kademe daha büyütmüş oldu. Sondaj & Üretim Büyüme Stratejisinde önemli yeri olan bu bölgede, OMV 10 üretim alanı lisansına ve 45 sondaj lisansında hisselere sahiptir. 2006 yılı için bölgeden günde yaklaşık13,000 varile eşdeğer (boe/d) ürün elde edilmiş bulunmaktadır.

Dengeli Uluslar Arası Sondaj&Üretim Portföyü

OMV 19 ülkede altı ana bölgeye konuşlanmış dengeli bir Sondaj&Üretim dosyasına sahip: Orta Doğu Avrupa, Kuzey Afrika, Kuzey-Batı Avrupa, Orta Doğu, Avustralya/Yeni Zelanda ve Rusya/Hazar bölgesi. OMV Tarafından gerçekleştirilen günlük üretim yaklaşık 322,000 boe/gün ve doğal kaynak hacmi ise 1,3 Milyar boe (petrol variline eşdeğer) dir.