kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İçişleri Bakanı Osman Güneş, Vietnam Milli Günü nedeniyle verilen davette ikram edilen yemeklerin içeriğini dikkatle dinledi.

En çok bulgur pilavını seviyor

BALÇİÇEK PAMİR
BALÇİÇEK PAMİR
EŞİ Ayşegül Güneş'le birlikte Ankara Swissotel'deki Vietnam Milli Günü'ne katılan Osman Güneş, ikram edilen yemeklerin içinde neler olduğunu öğrendikten sonra yedi. Vietnam'ın Ankara Büyükelçisi Nguyen Sy Nung, Güneş'e, tercümanı aracılığıyla, ikram edilen yemeklerin içinde neler olduğunu ve hazırlanışını aktardı. Güneş ve eşine, Vietnamlı aşçılar tarafından hazırlanan, içinde yumurta, yeşil soğan, havuç, sosis, tavuk ve dana eti bulunan "Nem" ve "Kom Rung" isimli geleneksel yemekler ikram edildi. Bakan Güneş, ana yemeklerden sonra, Antep fıstıklı çikolatalı pasta ve daha sonra da kaşarlı mantar yedi.

YİNE Mİ ŞARAP!
Vietnam'ın İçişleri Bakanı Le Hong Anh'ın da hazır bulunduğu davette, iki ülkenin milli marşları okundu. Bakan Güneş ve diğer davetliler Vietnam şerefine kadeh kaldırırken, Osman Güneş elindeki su bardağını Vietnamlı meslektaşı Anh ve Büyükelçi Nung'un şarap dolu kadehleriyle tokuşturdu. İçişleri Bakanı Osman Güneş'in eşi Ayşegül Güneş, eşinin en çok bulgur pilavını sevdiğini söyledi.