kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Talihsiz Merve’nin cenazesi önceki gün toprağa verildi.

Merve 25 santimlik havuzda boğuldu

Aliye ÇETİNKAYA KONYA
Konya'da babaanne ve dedesiyle gittiği bağevindeki 25 cm. su bulunan havuza düşen 5 yaşındaki Merve boğuldu. Küçük kızın başını vurup bayıldığı zannediliyor..
Konya'da, 5 yaşındaki Merve Can, üç gün önce babaannesi ve dedesiyle birlikte gittiği bağevinin bahçesindeki, içinde sadece 25 santimetre derinliğinde su bulunan havuzda boğularak can verdi. Küçük kızın dengesini kaybederek düştüğü havuzda, başını vurduğu ve baygınlık geçirdiği için sudan çıkamadığı tahmin ediliyor. Olay üç gün önce merkez Selçuklu İlçesi Tat köyü yakınlarındaki Nefiye (72) ve Mustafa Can (76) çiftine ait bağ evinin havuzunda meydana geldi. Yaşlı çift, 5 yaşındaki torunları Merve Can'ı da alarak bağ evine gitti.

DENGESİNİ KAYBEDİP DÜŞTÜ
Küçük Merve, sabah saatlerinde babaannesi ile dedesinin henüz uykuda olduğu bir sırada evden aldığı sürahiye havuza uzanan borudan su doldurmak için dışarı çıktı. Ancak bu sırada dengesini kaybeden küçük kız, içinde 25 santimetre derinliğinde su bulunan 1.5 metrelik havuza düştü. Beton zemine kafasını çarparak bayıldığı sanılan küçük Merve, ayağa kalkamayınca suyun içinde boğularak hayatını kaybetti. Yaklaşık bir saat sonra uyanan büyükanne Nefiye Can, küçük kızı yatağında göremeyince panik içinde bahçeye fırladı ve kısa bir aramının ardından torununu havuzun içinde hareketsiz yatarken buldu. Son bir ümitle, ambülansla Konya Numune Hastanesi'ne götürülen küçük Merve'nin suda boğularak öldüğü belirlendi. Küçük kızın ölümü yakınlarını gözyaşlarına boğdu.