kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Samsun sular altında

Yeni Haber
Samsun'da sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış nedeniyle şehir sular altında kaldı. Samsun'da aşırı yağış sonucu su baskınlarından kentin büyük bölümü etkilenirken, yıldırım düşmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetti.


Su baskınlarına uğrayan yerler arasında çeşitli hastane ve kamu kuruluşlarına ait binalar da bulunuyor. Kalkanca Mahallesi'nde çatıdaki suları temizlemeye çalışan Sevgi Akgül (26), yıldırımın isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti.

EVLERİ SU BASTI, ELEKTRİKLER KESİLDİ

Sabah satlerinde elektriklerin kesildiği şehirde çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Şehir merkezi ve bulvar yolu, tamamen trafiğe kapandı.

Kentin büyük bölümüne yeniden elektrik verilmeye başlanırken, yetkililer, elektrik ve telefon hatlarıyla ilgili arızaların giderilmesi için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.


Yapım çalışmaları devam eden yeni bulvar yolu ve kaldırımlardaki kum ve taşlar, sel sularıyla birlikte şehir merkezine aktı. Molozlar ve kaldırım taşları yolların ortasında birikitniler oluşturdu.


*SAMSUN'DAN SEL FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇLAR BİRBİRİNE GİRDİ

Yüksek kesimlerden gelen su şehir merkezine aktı. Yoğun su baskısını kaldıramayan rögar kapakları fırladı. Kaldırım taşları yerinden sökülerek yolları kesti. Bir çok yerde kum yığınları oluştu. Sel sularına kapılan araçlar birbirine girdi.

Esnaf, yeni bulvar yolu ve kaldırım çalışmalarından dolayı, belediyeye tepki gösterdi.

DOĞALGAZ KESİNTİSİ


Arızalar ve olası olumsuzluklara karşı doğalgaz kesintisine de
gidildi. Telefon hatlarında da arızalar var.


Samsun'da aşırı yağış sonucu su baskınlarından kentin büyük bölümü etkilenirken, yıldırım düşmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetti.

Gece başlayan ve sabah saatlerinde etkisini artıran yağış, kentin bir çok bölgesinde taşkınlara neden olurken, çok sayıdaki ev iş yerinin sular altında kaldığı baskınlarda, onlarca araç da hasar gördü.

Altyapının zarar görmesi nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda ciddi tahribat oluşurken, araç trafiğinde de aksamalar yaşanıyor .Öte yandan, suların çekilmesinin ardından kentin büyük bölümü çamur altında kaldı. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere çeşitli kuruluşlara ait ekip ve iş makineleri ile temizleme çalışmalarına başlandı.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında oluşturulan kriz merkezi ise olumsuzlukların en kısa sürede giderebilmesi ve alınacak tedbirlerle ilgili toplandı.

Ulaşımın aksadığı yerlerde Emniyet Müdürlüğüne ait araçlarla vatandaşlara yardımcı olunmaya çalışılıyor. Güvenlik güçleri tarafından
mahallelerde olası hırsızlık olaylarına karşı gerekli önlemler alınırken, su baskınlarına uğrayan ve yardım talebinde bulunmak isteyen vatandaşlara da megafonlarla duyuru yapılıyor.

Yetkililer, hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini, bu konuda önümüzdeki saatlerde açıklama yapılacağını bildirdiler.

Bu arada, kentin sel ve su baskınlarından en çok etkilenen bölgeleri arasında yer alan Saitbey Mahallesi, Barış Bulvarı ve Saathane Meydanı ve yöresindeki görüntüler, olayın boyutlarını daha iyi ortaya koyarken, sökülen kaldırım taşları ve asfalt blokları yer yer 1 metrelik yükselti
oluşturuyor.

SEL SULARINA KAPILIYORDU

Diğer taraftan, su baskınları sırasında görev yapan ekipler de çeşitli olumsuzluklarla karşılaşıyor. DHA muhabiri sel sularına kapılmaktan son anda kurtarıldı. Barış Bulvarı'nda görüntü almak isteyen Şenol Çakır, bir anlık dikkatsizlik sonucu yaklaşık 3 metre derinliğindeki menfeze düşmekten son anda kurtulurken yanında bulunan ekipmanlar ise zarar gördü.

Bir çok bölgede de su baskınları nedeniyle zarar gören çok sayıda aracın terk edildiği de gözleniyor.