kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Steven Spielberg'in 1998'de çektiği "Er Ryan'ı Kurtarmak" adlı film, İkinci Dünya Savaşı'nda geçiyor. İki kardeş cephede ölünce ordu, özel bir birlik kurup üçüncü kardeşi, yani "Er Ryan'ı" bulmakla görevlendiriyor. Savaş sahneleriyle büyük başarı sağlayan filmde Tom Hanks ve Matt Damon başrol oynadı. Spielberg'e En İyi Yönetmen oscarını getiren film 4 dalda daha oscar ödülü kazandı.

'Er Ryan'ı kurtardılar

Amerikalı asker Jared Hubbard, üç yıl önce Irak'ta öldü. Arkasından orduya yazılan kardeşlerinden Nathan da ölünce, ABD ordusu diğer kardeş Jason'ı ülkeye gönderdi..
Onlar birbirine çok yakın, hatta arkadaş gibi üç kardeşti. Biri, görevli olarak gittiği Irak'ta ölünce diğer ikisi hemen karar verdi. Onlar da orduya yazılacak, Irak'a gideceklerdi. Annelerinin tüm itirazlarına rağmen gittiler. Ve bir ailenin en büyük kabusu gerçek oldu. İkinci kardeş de Irak'ta hayatını kaybetti... Hubbard ailesi yaşadıkları büyük acıyla başa çıkmaya çalışırken, Amerikalı yetkililer de üçüncü kardeşi hemen ülkeye gönderme kararı aldı... Oscar ödüllü "Er Ryan'ı Kurtarmak" filmindeki gibi iki kardeşin cephede ölümünden sonra üçüncüsü ailesinin yanına gönderildi...
KARDEŞİNİ KORUMAK İÇİN
California eyaletindeki küçük bir kasabada yaşayan Jared Hubbard, üç yıl önce Irak'ta bir çatışmada öldü. Ertesi yıl, yani 2005'te kardeşi Nathan da orduya yazıldı. Sivil polisliği bırakıp ülkesinin "savaşta" olduğu Irak'ta gidecek kardeşini korumak isteyen Jason da gönüllü olarak orduya katıldı. Babaları Jeff, çok kararlı olduklarını görünce oğullarına itiraz edemedi. "Sınava girin. Yüksek puan alırsanız gitmenize izin vereceğim" dedi. Ancak anneleri Peggy, "Kesinlikle olmaz" yanıtı verdi.

JASON: BAZILARI ÖLECEK
İki kardeş sınava girdi, yüksek puan aldı, donanma birliklerine katılarak Irak'a gönderildi. Anne Peggy'nin korktuğu an, önceki gün yaşandı. Kerkük'te devriye uçuşu yapan Black Hawk tipi helikopter düştü. Oğlu Nathan da içindeydi... Acı haber aileye çabuk ulaştı. Amerika ordu yetkilileri de bu gelişme üzerine Irak'ta görevli son kardeş Jason'ı ailesiyle birlikte olabilmesi için derhal California'ya gönderdi. Irak'a görevlendirildiğinde yerel gazetelere konuşan Nathan "İnsanlar yaralanacak, insanlar ölecek. Bunu biliyoruz" demişti.
Haberin fotoğrafları