kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu

Bebekler ortak bir dil kullanıyor
Kaliforniya Üniveristesi tarafından yapılan bir araştırma bebeklerin "evrensel bir dili" olduğunu ortaya çıkardı. Araştırmayı yürüten uzmanlardan Greg Bryant ve Clark Barrett, annelerin bebekleriyle konuşurken de bu kurallara uyduğunu belirtti. Bebeklerin de kendilerine emir veririlirken sesin yükseldildiğini veya sevildiklerini hangi dilde olursa olsun anlayabildiklerine dikkat çekildi.

5 ton uyuşturucuyu denizaltıya koydular

ABD'YE denizaltıyla 355 milyon dolarlık uyuşturucu sokmaya çalışan bir çete yakalandı. Aldıkları bir ihbar üzerine harekete geçen Amerikan Sahil Güvenlik ve Donanma ekipleri, yaklaşık 5 ton uyuşturucu bulunan denizaltıyı Meksika Guatemala sınırında durdurdu. Havadan helikopter desteğiyle gerçekleştirilen operasyon kapsamında gemideki 4 uyuşturucu kaçakçısı da yakalandı. Denizaltının yeri, küçük bir kısmı su üzerindeyken havadan yapılan keşif uçuşları ile saptandı.

Kadınlarda görülen kansere yakalandı

İngiltere'de yaşayan 5 yaşındaki talihsiz erkek çocuk, milyonda bir görülen ve sadece kadınlarda rastlanan bir kanser türüne yakalandı. Doktorların 2.5 yıl boyunca teşhis edemedikleri hastalığın sadece kadınlara has bir cilt kanseri türü olarak bilinen "Dermatofibrosarcoma Protuberans" olduğu anlaşıldı. Çocuğun annesi ise "Doktorları suçlamıyorum" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları