kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Adli Tıp işbaşında

Yarısı yanmış banka dekontu tek delildi

Ali Kemal Erdem
Genç kadınla uzatmalı sevgilisi hapisten çıkınca plan yaptı. Borsacı sevgilisinden para sızdırabilirlerdi. Ancak tartışmada paralı adam öldü. Koliye koyup arazide yaktılar. Ve banka dekontu cinayeti çözdü..
Hakkı Ü. bir dönemin hızlı borsacılarından biriydi. Bir gün Güllühan D. adlı bir kadınla tanışmış, kısa süreli bir ilişkileri olmuştu. Güllühan D. uzun yıllardır Mehmet K. adlı biriyle yaşıyordu. Mehmet K. bir suçtan cezaevinde olduğu için borsacıyla ilişkisinde sorun yaşamadı. Ta ki sevgilisi cezaevinden çıkana kadar. Mehmet K. borsacıyla çıktığını duyunca tepki gösterdi. Güllühan D. tepkiyi azaltmak için "Bu ilişkiden ikimiz de karlı çıkabiliriz" dedi. Ardından bir plan yaptılar. Güllühan D. borsacı Hakkı Ü.'ye arkadaşı Ayşe Umay T.'nin evinde randevu verecek, onlar içerideyken Mehmet K. evi basacak, korkuya kapılacak olan Hakkı Ü. de bu kötü durumdan kurtulmak için para verecekti.

BASKIN PLANI
Plan 25 Ağustos 2003'te işleme kondu. İyi vakit geçirmeyi bekleyen Hakkı Ü. Fulya'da buluşacakları eve gitti. Ancak bilmediği bir başka odada Mehmet K.'nın da bıçakla beklediğiydi. Eşini başka bir erkekle basan erkek edasıyla küfürler savuran Mehmet K. tahminin tersine karşındakini korkudan titrer bir vaziyette bulmadı. Hakkı Ü. ilk şaşkınlığın ardından, "Bağıracaksan kadına bağır. Beni çağıran o" diye karşılık vermiş, ağız dalaşı kavgaya dönüşmüştü. Bıçağı çeken Mehmet K. 32 bıçak darbesiyle Hakkı Ü.'yü öldürdü. Ancak para alamadıkları gibi Hakkı Ü.'nün cesediyle başbaşa kalmışlardı. Cesedi ve Hakkı Ü.'ye ait evrakları bir koliye koyan zanlılar, akıl almaz bir şey yaparak komşuların dikkatini çekmemek için koliyi iki hamala taşıttırdı. Ardından cesedi Tarabya'da boş bir alanda yaktılar. Sonra eve gelip kanlı yerleri temizleyip, duvarları boyadılar.

DÜĞÜM ÇÖZÜLÜYOR
Ceset iki gün sonra ormanda dolaşan çobanlarca bulunmuştu. Yakınlarının kayıp ilanı verdiği Hakkı Ü.'nün cesedi, yapılan DNA testiyle teşhis edilmişti. Hakkı Ü. cinayetinde borsadaki para işlerinden şüphelenen polis, çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırırken, olay yerinde bulunan bir banka dekontu soruşturmanın seyrini değiştirdi. Yarı yanmış dekont, Pınar K. adlı bir kadın için düzenlenmişti. Pınar K. söz konusu dekontu annesi Ayşe Umay T.'nin Fulya'daki evinde bıraktığını hatırlar. Gözaltına alınan Ayşe Umay T. bir süreliğine şehir dışına çıktığını ve bu süre zarfında evin anahtarının arkadaşları olan Mehmet K. ile Güllühan D. de olduğu söyledi. Her ikisi de cinayetin üzerinden 1.5 ay sonra Bağcılar'daki saklandıkları evde yakalandı.