kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Johnny Deep ve Orlando Bloom’lu ‘Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu’ rekortmen filmlerden...

Hollywood 2007 yazında rekor kırdı

'Karayip Korsanları', 'Örümcek Adam', 'Shrek' ve 'Transformers' bu yaz Hollywood'un yüzünü güldürdü. 300 milyon dolar barajını aşan bu dört film, yaz aylarında en çok izlenen filmler oldu ve dünya rekoru kırdı..
Hollywood sinema sektörünün yayın organı 'Variety'ye göre 2007'nin yaz ayları Amerikan sinema sektörünün yüzünü güldürdü. Bu yaz çevrilen 13 film 100 milyon dolar barajını geçerek yapımcılarına sevinç yaşattı. Ama asıl başarıyı dört film yakaladı. İlk kez bir yaz mevsiminde dört film ABD sinemalarında 300 milyon dolar barajını aştı ve dünya çapında rekor kırdı. Gişe rekortmeni bu dört film; 'Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu', 'Örümcek Adam 3', 'Shrek 3' ve 'Transformers' oldu.

ÖRÜMCEĞİN ZAFERİ

Bu yaz ABD sinemalarında en yüksek gişe hasılatını 'Örümcek Adam 3' elde etti. Yönetmenliğini Sam Raimi'nin üstlendiği, dünyaca ünlü çizgi romandan beyazperdeye uyarlanan film, ABD sinemalarında 336 milyon 436 bin, dünya çapında ise 890 milyon 65 bin dolar gişe hasılatına imza attı. 'Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu' ise, bu yaz dünya sinemalarında en yüksek hasılatı kazanan yapım unvanını elde etti. Film, ABD sinemalarında 307 milyon 671 bin, dünya çapında ise 954 milyon 782 bin dolarlık bir rekora imza attı. Yönetmenliğini Gore Verbinski üstlendiği filmin, başrolünde Johnny Depp ve Orlando Bloom yer almıştı. 'Shrek' de yazın rekortmen filmlerinin kahramanları arasındaydı. Serinin üçüncü halkası, ABD sinemalarında 321 milyon 12 bin, dünya çapında ise 733 milyon 99 bin dolar kazandırdı.

SİNEMA UNUTULMADI

'Transformers' ise, ABD sinemalarında 305 milyon 60 bin, dünya çapında ise 634 milyon 472 bin dolar elde etti. Gişe hasılatı uzmanları; bu rakamların, izleyicinin sinema salonlarını tercih etmediği tezini çürüttüğünü belirtti.