kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
‘Böcek’ adlı oyunun her sahnesinde şiddet unsuru yer alıyor. Bonn Bienali’ne davet edilen oyun, izleyenlerin dehşete kapılmasına neden oluyor.

'Bayıltan' oyun Almanya yolcusu

Bülent İPEK/MAGAZİN
Yoğun şiddet sahneleri içeren 'Böcek' adlı oyun, önümüzdeki yıl için Bonn Bienali'ne davet edildi. Oyun, sahnelendiği her hafta bir izleyiciyi bayılttı!..
Murat Daltaban'ın kurduğu Dot Tiyatrosu, gerçekçi şiddet sahneleri içeren 'Böcek' adlı oyunuyla, geçen sezon Türkiye ile birlikte Avrupa tiyatrosunda da ses getirmişti. İçerdiği kan ve şiddet dolu sahneleriyle her hafta ortalama bir seyircisinin bayılmasına neden olan 'Böcek', Almanya'nın Bonn kentinden de davet aldı. Oyun, önümüzdeki kış düzenlenecek Bonn Bienali'nde dünya çapında ziyaretçilere sahnelenecek.

FARKLI BİR SAHNE DÜZENİ
'Böcek', klasik 'İtalyan sahne' yerine iki taraflı oturma düzeninin ortasına kurulan bir sahnede sergileniyor. Seyirci böylece kendini oyunun bir parçası gibi hissediyor. Tracy Letts'in yazdığı oyunun yönetmeni ise tiyatronun kurucusu da olan 'Hırsız Polis' dizisindeki 'Arıza' rolüyle tanıdığımız Murat Daltaban. 'Böcek'te Tülay Günal, Alper Kul, Serhat Kılıç, Selen Üçer ve Gökçer Genç rol alıyor.

KOMPLO TEORİLERİ
Gizli planlar yapılarak insanların vücuduna böcekler yerleştirildiğiyle ilgili komplo teorilerini konu alan oyun, bunun etrafında işlenen gerilimli ve saplantılı bir aşk hikayesini de anlatıyor. Oyun, önümüzdeki sezon Beyoğlu Mısır Apartmanı'ndaki Tiyatro Dot'da tekrar sahnelenmeye başlayacak.
Haberin fotoğrafları