kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Stüdyo daireler için küçük yerleşim hileleri

Bütün odaların iç içe olduğu stüdyo dairelerde yaşamak zor görünse de, eşyalarınızı doğru kullanarak bu küçük mekanları fonksiyonel ve keyifli alanlara dönüştürebilirsiniz..
Stüdyo dairelerin ufak olması kullanışsız oldukları anlamına gelmiyor. Eğer bu tarz bir daireye sahipseniz; küçük dokunuşlarla değişik ve güzel bir yaşam alanı yaratabilirsiniz. Genellikle stüdyo daireler küçüklüğüne rağmen fonksiyonel, pratik bir tasarım ve ergonomik ürünler için tasarlanmıştır. Bir stüdyo dairede yaşamaya karar verdiyseniz, eşyalarınızı getirmeden önce daireyi iyice gözden geçirmeniz gerekiyor. Lüzumsuz hiçbir eşyanın bir stüdyo dairede yeri yoktur.

MUTFAK-SALON SORUNU

Bir stüdyo dairede sizi en çok mutfak ile salonun iç içe olması rahatsız edebilir. Ama açık mutfak ve salon, iyi bir mimarın elinde keyifli ve rahat bir yaşam alanına dönüşebilir. Tüm eylemlerin aynı alanda yapılıyor olması sizin bu alanı çok fonksiyonel kullanmanızı ve iyi organize olmanızı gerektirir. Her köşeyi, ufacık bir boşluğu bile, kullanım amacınıza göre işlevli bir hale getirebilirsiniz. Mekan küçük de olsa, bölümlere çeşitli yükseltiler vererek görsel bir ayırıma gidilebilir. Bu yükselti yerden yaklaşık 150 cm ya da bir merdiven basamağı gibi olursa çeşitli kapaklarla, içleri malzeme koymak için kullanılabilir. Bazı stüdyo dairelerde tavan yüksek olduğu zaman içten bir asma kat yapılabilir. Burada merdiven çıkışı kitaplık, altı da oturma bölümü olarak çok rahatlıkla kullanılabilir.

AYNA GENİŞ GÖSTERİR
Yatağın yanına çeşitli boyutlarda sabitleyeceğiniz raflar hem komodin yerine geçer, hem de başucunuza dekoratif bir özellik katmış olurlar. Giysi dolabı kapısının sürgülü olması da doğru bir seçimdir. Dolap kapaklarındaki boy aynası hem kullanışlıdır hem de mekanı büyük gösterir.
Haberin fotoğrafları