kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kalli çoktan emekli olmuş

Kazım Kanat: "Feldkamp yaş haddinden çoktan emekli olmuş biri. Galatasaray'a bir şey vereceğini sanmıyorum. Kaprislerini mantığının önünde tutan bir adam"..
Turkcell Süper Lig'in 2. haftasına damga vuran olayları yazarlarımız Kazım Kanat, Ahmet Çakar, Levent Tüzemen, Gürcan Bilgiç ve İskender Günen yine Serbest Kürsü'de masaya yatırdı.
* Editör: Galatasaray, Bursa'da zor da olsa kazandı. Oynanan futbol ilk haftanın aksine ne Kalli'yi ne de seyircileri memnun etti. Bu konuda ne diyeceksiniz?
* Levent Tüzemen: Hazırlık maçlarının flaş isimlerinden Serkan sakattı ama Barış'ın hem Hırvatistan'daki hem Bursa'daki maçlara kulübede başlaması beni şaşırttı. Barış, Koprivnica önünde ikinci yarıda oyuna girdi fakat 11'de başlaması gerektiğini düşünüyorum.
* Ahmet Çakar: Kalli anasının gözü. Kimseye eyvallahı yok. 'Ben 60 yılımı futbola vermişim; benim torunumun torunu yaşındaki çocuklar kafalarına göre oynayamazlar' diyor. Şaş iyi futbolcu ama utanmasa topu alıp eve gidecek. Kalli doğru yapıyor. Bunları disiplin, Galatasaray'ın ve oyuncuların geleceği hesabına yaptığına inanıyorum. Hasan ve Arda, Kalli'nin istediği gibi oynarlarsa Galatasaray hem Türkiye'de hem de UEFA'da çok iş yapar. Ama yapmazlarsa çıkarlar tribüne. Hasan 2002'den bu yana nereye geldi veya gelemedi. Bunu cevaplasın.

FELDKAMP BİR ŞEY VEREMEZ
* Kazım Kanat: Feldkamp yaş haddinden çoktan emekli olmuş biri. Ben Galatasaray'a bir şey vereceğine asla inanmıyorum. Kaprislerini mantığının önünde tutan bir adam. Oyuncu kazanmak yerine oyuncu kaybediyor.
* A.Ç: Kazım Kanat'ı kınıyorum. Biri Türkiye'nin en iyi gazetecilerinden öteki ise dünyaya kendini kanıtlamış Kalli. Kimse Kazım Kanat'a

Kanat'a 'Yaşın doldu, kenara çekil' demiyor. Kanat sen çifte standartçının kralısın.
* K.K: Arda geçen sezon Galatasaray'da gösteremediği performansı Ulusal Takım'da gösterdi. Galatasaray geçen sezon bu değişimi yapmadı. Gerets o yüzden gitti. Kalli, Arda'ya bu sezon Hagi'nin görevini verdi. Kim olsa bocalar. Ahmet Çakar, Ben 57 yaşında en olgun çağımdayım.
* A.Ç: Benim için çok önemli bir partnerdin. Ama kimse sana 'Huysuz ihtiyar' demedi.
* K.K: Ben biraz kaprisli biriyimdir.
* A.Ç: Benim yanımda zaten kapris yapamazsın. Çünkü ben Kalli'yim.
* İskender Günen: Alman teknik adamların en karakteristik özelliklerinden birisi, oyun sistemine bütün oyuncuların uyma zorunluluğudur. Kalli oyun sistemini Galatasaray'a yerleştirmeye çalışıyor. Bu oyun sisteminde orta sahanın iki tarafındaki oyuncuların büyük önemi var. Arda'nın Bursa maçında görev aldığı bölgede yararlı olabilme şansı yok. Çünkü devamlılığı olan bir oyuncu değil. Bir de Bursalı Yenal'a dikkat edilmesi gerekiyor.

TELLO OTURDU

* G.B: Koca Galatasaray'ın bir maç yorumunun Arda üzerine kurulması doğru değil. Elbette Lincoln ile Galatasaray daha farklı ama Arda oynadı diye Galatasaray ne presten ne de koşmaktan vazgeçti. Galatasaray'ın en büyük özelliği temposu ve isteğidir.
* Editör: Beşiktaş, Kasımpaşa karşısında niye bu kadar zorlandı?
* K.K: Ligin ikinci haftasındayız. Aklımda futbol olarak hiçbir şey kalmadı. Seyircinin de ilgisi yok. Ertuğrul Sağlam ikinci yarıda oyun disiplinini bıraktı, çılgınca hücuma döndü. Çünkü 1-0 mağlup. Kasımpaşa cesur olsa Beşiktaş maçı kaybederdi. Kadri Özcan kendi futbolculuğundan kalan alışkanlıklarını aynen uyguladı. Böyle taktik falan olmaz. Ertuğrul'u her geçen gün daha çok beğenmeye başladım.
* A.Ç: Beşiktaş maçı hücuma dönerek aldı. Kasımpaşa'nın golden sonra savunma yapmaktan başka amacı ve isteği yoktu. Ertuğrul'un hamlesi bir antrenörlük dehası değil. Ancak takım mantalitesini oturtuyor. Beşiktaş'ı yıldızı olmayan, makina düzeninde bir takıma benzettim. Ancak yıldızı olmayan takımlarda ne yaparsanız yapın bazen skoru değiştiremezsiniz. Bence Beşiktaş'ta bunu yapabilecek Delgado ve Ricardinho dışında adam yok. Serdar Özkan çok iyi gidiyor. Efendi de bir kişiliği var. İyi yerlere gelecek.

SERDAR ÖZKAN LUCE'NİN KEŞFİ

* K.K: Lucescu zamanında Serdar Özkan 16 yaşındayken 'Türkiye'nin en büyük yıldızı' demişti. Şimdi 20 yaşında. 4 senede çok yol kat etmiş. Daha da iyi olacaktır.
* A.Ç: Beşiktaş tek santrfor oynamamalı. Bobo ile Nobre yan yana oynarsa Beşiktaş'ın Galatasaray kadar şampiyonluk şansı var.
* L.T: Çağdaş futbolda bekler çok önemli. Bugün Ertuğrul Sağlam, Tello'yu sol beke, Serdar Kurtuluş'u ise sağ beke çekerek Beşiktaş'ın kanayan yarasını tamir etti. Bence Tello artık burada oynamalı. Ve Türk futbolu mükemmel bir oyuncu kazandı: Serdar Kurtuluş.
* A.Ç: Ertuğrul; yakışıklı ve hâlâ sporcu görünümlü bir adam. Ondan ricam sahada biraz daha güçlü dursun. Biraz çaresiz görünüyor.
* K.K: Üzülmez ve Nobre ile olmuyor. Üzülmez isabetli orta yapamıyor. Nobre hep markaj yapıyor; ön direk, arka direk. Bobo'nun yanına öyle bir santrfor alacaksın ki... Nobre, santrfor alınacağını öğrendiği için bu maçta Sağlam'ın elini sıkmadı.
* G.B: Beşiktaş'ın gitgide gelişen bir yapısı var. Son maçta konsantrasyon sıkıntısı çektiler ama rakibi didikliyorlar. Üç günde bir maç oynamalarına rağmen daha hakeme itirazdan kart görmediler. Böylesine sık bir periyotta sinirlerine hakim olmayı başarmak önemli. Bu da Ertuğrul'un pozitif havasını ve güven duygusunu takıma yansıtmasından kaynaklanıyor.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 2 2 0 0 5 0 6
2 Ankaragücü 2 2 0 0 5 3 6
3 Beşiktaş 2 2 0 0 3 1 6
Tümünü göster...
4 Kayseri 2 1 1 0 4 2 4
5 Trabzon 1 1 0 0 2 0 3
6 G.Birliği 2 1 0 1 3 2 3
7 Gaziantep 2 1 0 1 3 2 3
8 İ.B.B. Spor 2 1 0 1 3 2 3
9 Sivas 1 1 0 0 2 1 3
10 V.Manisa 2 1 0 1 3 4 3
11 Fenerbahçe 2 1 0 1 2 3 3
12 G.B. Oftaş 2 1 0 1 2 3 3
13 Denizli 2 0 1 1 2 3 1
14 Konya 2 0 1 1 1 2 1
15 Bursa 2 0 1 1 0 1 1
16 Ankaraspor 2 0 0 2 2 4 0
17 Kasımpaşa 2 0 0 2 1 4 0
18 Ç.Rize 2 0 0 2 0 6 0
Haftanın Maçları
2. Hafta
 G.B. Oftaş 0  
  Trabzon 2  
 Fenerbahçe 2  
  Gaziantep 1  
 Bursa 0  
  Galatasaray 1  
 V.Manisa 2  
  Ankaraspor 1  
 Konya 1  
  Kayseri 1  
 Sivas 2  
  İ.B.B. Spor 1  
 Ç.Rize 0  
  G.Birliği 2  
 Ankaragücü 3  
  Denizli 2  
 Kasımpaşa 1  
  Beşiktaş 2  
Haftanın Maçları
3. Hafta
 Fenerbahçe Sivas Cumartesi 18:45  
 G.Birliği Bursa Cumartesi 21:00  
 İ.B.B. Spor G.B. Oftaş Cumartesi 21:00  
 Gaziantep Beşiktaş Cumartesi 21:45  
 Trabzon Ç.Rize Pazar 18:45  
 Denizli V.Manisa Pazar 21:00  
 Ankaraspor Konya Pazar 21:00  
 Kayseri Kasımpaşa Pazar 21:00  
 Galatasaray Ankaragücü Pazar 21:45