kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kadınlar haftada 15 saat temizlikle uğraşırken erkeklerin tek yaptığı çöpleri atmak! Bunu da; dışarı çıktıklarında çöp kutuları yollarının üzerinde olduğu için yapıyorlar. Kadınlar haftada 15 saat temizlikle uğraşırken erkeklerin tek yaptığı çöpleri atmak! Bunu da; dışarı çıktıklarında çöp kutuları yollarının üzerinde olduğu için yapıyorlar.

Kadınlar ev işi yaparken Disneyland'i hayal ediyor!

Kadınlar yüzyıllardır olduğu gibi modern toplumda da ev işlerinin sorumlusu olmaktan kurtulamıyor! Beyaz eşya markası Bosch'un, 25 ila 75 yaş arası, her sosyo-ekonomik sınıf kesitindeki kadın ve erkekten oluşan 500 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği araştırma, ev işlerinin yükünün hala kadının omuzlarında olduğunu gösterdi. Araştırmaya göre; erkekler ev işini hafife alıyor, sevimsiz görüyor ve bu gerçeği de kadınlar zaten biliyor. Bu yüzden de kadınlar hayatının büyük bir bölümünü ev işleriyle geçiriyorlar ve bu durumdan hiç de memnun değiller. Kadınlar ne istediğini çok iyi biliyor ve ev işi yapmak yerine, ev işi yaparken kurduğu fantastik hayalleri gerçeğe dönüştürmek istiyor. Kadınların en favori hayali ise ailesiyle birlikte Disneyland'e bir tatil gezisine çıkmak!

HAFTADA BİR SAATİ BOŞ

Ev işinin tümü ya da tümüne yakını kadınların omzunda; temizlik, yemek pişirme, alışveriş yapma, çamaşır-bulaşık...Kadınlar haftada ortalama 15 saatten fazla zamanını temizlik, yemek pişirme ve alışverişe ayırıyor. Kadınların büyük bir kısmı, haftada sadece bir saati kendilerine ayırabiliyor. Kadınlar genel olarak tüm ev işlerinden nefret ediyor ancak kadınların en sevmediği ev işi ütü yapmak.