kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Avşar Kızı güvendi, engelli tenisçiler de onu sevindirdi

MEHMET ÇALIŞKAN MAGAZİN
Sadettin Saran'ın sponsor olduğu, Anadolu Yakası Engelliler Basketbol Takımı geçtiğimiz sezon 2'nci ligden 1'inci lige çıktı. Hülya Avşar'ın sponsoru olduğu engelli tenisçiler ise 2008'deki Pekin Olimpiyatları'na katılma hakkı kazandı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Avşar Kızı güvendi, engelli tenisçiler de onu sevindirdi
Her şey Sadettin Saran'ın, 1997 yılında kurulan Anadolu Yakası Engelliler Spor Kulübü Basketbol Takımı'na sponsor olmasıyla başladı. Türkiye Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi 2. Lig'te mücadele eden takım, Saran'ın desteğiyle tarihinde ilk kez final maçlarına katılma hakkı kazandı. Haziran ayında Antalya'da gerçekleştirilen final maçlarında şampiyon olan takım, bu sezon 1'inci ligde yer alacak. Geçtiğimiz aylarda Sadettin Saran'ın, Saran Holding adına verdiği partiye katılan, Anadolu Engelliler Basketbol Takımı'nı ilk tebrik edenlerin başında Hülya Avşar gelmişti. Avşar Kızı, gecede "Göreceksiniz benim tenisçilerim de sizler gibi şampiyon olacak" demişti. Sanatçının bu sözleri iki ay sonra gerçekleşti.

ÖRNEK OLMALI!
Spor malzemeleri satan Ficher firması ile Hülya Avşar'ın birlikte sponsor olduğu; Kemal Okur, İbrahim Batmaz, Yeliz Erkis ve Osman Tarin'den oluşan tenis takımı Romanya'da düzenlenen Silver Fund Tenis Turnuvası'na katıldı. Kemal Okur ve İbrahim Batmaz turnuvada birinci olarak 2008 yılı Pekin Olimpiyatları'na katılma hakkı kazandı. Okur ile Batmaz böylelikle Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek büyük bir başarının altına imza attı.

GURUR DUYUYORUM
Pekin'de Türkiye'yi temsil etmeye hazırlanan engelli tenisçilerle gurur duyduğunu söyleyen Avşar, şöyle konuştu: "İçinde başarma azmi olan insanlar için hiçbir şey engel değil. Yeter ki, başka insanlar onlara engel olmasın. Başarılarını gördükçe kendime soruyorum: Engelli oldukları halde bu insanlar hayata bu kadar bağlıyken, engelsiz insanlar neden hayattan kopmak için kendilerine engel koyuyor?" Avşar engeli olmayanlara şu mesaj yolladı: "Dilerim insanlar engelli sporcuların başarılarından biraz olsun ders çıkarır!"