kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Mutluluğun yolu 'yaramazlıktan' geçiyor!

DERLEYEN: Zeynep GÜLER CEYLAN
Biraz 'yaramaz ve kötü' bir kız olduğunuzda hayatın size karşı aslında hiç de o kadar zor olmadığını göreceksiniz! İngiltere'de yayımlanan 'Yaramaz Kızın Hayat Rehberi' adlı kitap, dozunda 'kötülüğün' aslında kötü olmadığını söylüyor..
Aşkınız tarafından terk edildiniz ve ne yapacağınızı bilmiyor musunuz? Zengin bir iş adamını gözünüze kestirdiniz ve onu kendinize aşık mı etmek istiyorsunuz? Yakışıklı komşunuza ilk günden beri aşıksınız ama duygularınızı açamıyor musunuz? Ev arkadaşınız erkek arkadaşınıza ilgi duyuyor ve siz bu konuda bir şey yapamıyor musunuz? Bu ve bunlar gibi tüm soruların yanıtı aslında biraz da 'yaramaz' olmaktan geçiyor. Tara Palmer Tomkinson ve Sharon Marshall'ın kaleme aldığı 'The Naughty's Girl Guide to Life' (Yaramaz Kızın Hayat Rehberi) adlı kitap, tüm bu sorularınıza bir yanıt verecek ve 'kötülüğün' kapıları nasıl açtığını sizlere gösterecek!

İNGİLTERE'DE ÇOK SATTI
İngiltere'de piyasaya çıkan ve büyük ilgi gören kitap, geçtiğimiz günlerde Times gazetesine de haber oldu. İki İngiliz yazarın yazdığı rehber kitapta, "Kadınlar biraz yaramaz ve kötü olduğunda hayat çok daha çekilir bir hal alıyor" fikri öne çıkıyor. Kitabın yazarları, sürekli iyi olmaya çalışmanın, etrafındakilerin mutluluğu için kendini yıpratan kadınların hayatlarında çok daha mutsuz olduğuna dikkat çekiyor.

Tomkinson ve Marshall, iyi olmanın özellikle erkeklerle yaşanılan ilişkilerde bir fayda getirmediğini iddia ediyor. İki yazar, kitapta sevgilisi tarafından terk edilmiş kadınlara ayakta kalabilmeleri için de 'yaramaz' tavsiyeler veriyor: "...Sevgiliniz sizi hiç beklemediğiniz bir anda terketti. Bu gerçekle yaşamanız mümkün değil. Rahatlamak için duşlar alıyor, saatlerce araması için telefonun başında bekliyorsunuz. Eğer böyle bir durumdaysanız, tavsiyelerimiz tam size göre!

* Silkinin ve kendinizi toparlayın. İlk iş olarak telefon numarasını hem telefonunuzdan hem de aklınızdan silin.

*
Sevgilinize Brad Pitt'miş gibi davranmayın. Kendisini iyice ulaşılmaz görmesini engelleyin. Ümitsizliğinizi de ona asla hissettirmeyin.

* Asla onun arkadaşlarına ne kadar acı çektiğinizi söylemeyin. Bu sözler mutlaka kulağına gidecektir.

*
Annesini tanıyorsanız, asla annesini aramayın. Evinin önünde dolaşmayın!

* Tüm bu tavsiyelerini yerine getirdikten sonra yeni bir aşka yelken açmaya hazır olun." SİZ DE BIRAKABİLİRSİNİZ Eğer sevgilinizi siz terk etmek istiyorsanız, kitapta ihtiyaç duyabileceğiniz cümlelere de yer veriliyor. Tomkinson ve Marshall, en uygun ayrılık cümlelerini şöyle sıralıyor:

* Sorun sen değilsin benim, senin için yeterince iyi biri değilim.

*
Beni biraz rahat bırak, yalnız kalmalıyım. (Aranıza mesafe sokmak istiyorsanız, ona astronot olmasını bile önerebilirsiniz!)

*
İlişkimiz için zamanlamamız iyi değildi. (Bu cümleyle yataktaki zamanlamasının kötü olduğunu da işaret edebilirsiniz.)

*
Eski sevgilimi unutamadım.

* Başka birine aşığım ve ben eşcinselim.