kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
METEHAN DEMİR

Egemen Bağış'ın soykırım hassasiyeti

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Başbakan Erdoğan'ın Dış Politika Danışmanı Egemen Bağış geçen hafta ABD'de sözde Ermeni soykırımı tasarısı ile ilgili alarm zilleri çaldığı yönünde uyaran yazımız için aradı. Durumun ciddiyetinin farkında olduklarını belirten Bağış şunları söyledi:
"Ermeniler önümüzdeki aylarda bu sözde tasarıyı Temsilciler Meclisi'ne getirmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Halen de 435 sandalyeli Meclis'te yarıdan fazla üyenin imzasını almış durumdalar. Ama imza, her şey garanti demek değil. Çünkü, bizim de Dışişleri Bakanlığımız ve Washington Büyükelçiliğimiz ile yürüttüğümüz karşı girişimlerimiz var. Önümüzdeki haftalarda, Washington'daki temaslarımızın yanı sıra, ABD'den Kongre üyeleri ağırlıklı heyetleri de Türkiye'de ağırlayacağız. Daha da önemlisi, bu gelenlerin içinde çok sayıda Ermenilerin tasarısına destek imzası atanlar da olacak. Yani adam adama markajı bırakmıyoruz."
Son dönemde uluslararası konularda çıkışları ile dikkat çeken Bağış'ın söyledikleri böyle. İnşallah, eylül veya ekim, ABD Temsilciler Meclisi'nde bu tasarının geçip de terörist PKK ile zaten iyice zedelenen ilişkilerin tamamen kopma noktasına geldiği aylar olmaz.