kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
METEHAN DEMİR

Kabine'de tabanca sürprizi Gönül'den bakanlara veda tabancası

22 Temmuz seçimlerinin hemen ertesinde, 24 Temmuz Salı günü yapılan son Bakanlar Kurulu belki de son dönemlerin en ilginç oturumlarından birine tanıklık etti. Bakanlar, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün, yanında getirttiği özel paketler açıldığında gözlerine inanamadı. Çünkü, her birinden son model tabancalar çıktı. Ardından da, Gönül, Başbakan ve Bakanlara son teknoloji ürünü 9 mm'lik bu tabancaları teker teker armağan etti. Bakan Gönül, silahların son Bakanlar Kurulu şerefine hatıra anlamında birer hediye olduğunu söyledi.
Makine Kimya Endüstrisi'ne sipariş verilen Sarsılmaz Silah Sanayi yapımı Kama Sport 919 tipi 15+1 mermi alan tabanca son dönemde Türkiye'de en popüler silahların başında geliyor. En önemli özelliği ise, en acemilere bile nokta atışı yaptırabilmesi.
Silah kullanmayı hiç bilmeyen kişiler, bu hava soğutmalı ve kompensatörlü yarı otomatik tabancanın şahlanma (geri tepme) katsayısı düşüklüğü nedeniyle hedefi çok az şaşırıyor. Kulislere göre, Vecdi Gönül bu silahları çok önceden sipariş etmiş. Ancak, Cumhurbaşkanlığı tartışmaları sırasında adı geçmeye başlayınca yanlış anlaşılır diye hediye etmeyi biraz ertelemiş.
Unutmadan bir dip not, çok araştırdık ama Başbakan dahil 23 kabine üyesine dağıtılan ve tanesi 2 bin YTL civarında olan bu silahların toplam bedelinin nasıl karşılandığını bulamadık.