kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
METEHAN DEMİR

Erdoğan'ın en yakını kim?

AK Parti başarısının ardındaki Reis'in adamları.
Günlerdir AK Parti'nin seçim başarısının ardındaki bilimsel nedenler analiz ediliyor. Ancak, tüm bunlarla birlikte, seçim başarısının arkasında bazı isimlere de hakkını vermek gerekiyor. Bunların en başında Mücahit Arslan geliyor. Medyada görünmeyi pek sevmeyen Arslan, daima perde arkasındaki en etkin isimlerden başında gelmiştir. Bu kampanya döneminde de öyle oldu. En özel bilgilere sahip Arslan, Başbakan'ın ardında bir gölge gibiydi. Planlamalarda kurmay heyetinin başında yer aldı. Erdoğan'ın miting yaptığı 55 ilde bizzat organizasyonları düzenledi. Arslan, Erdoğan'ın yanında başından beri en güvendiği isim rolünde.
Diğer isim Erol Olçak . Kampanyalara başlanacağında, Ali Taran ve Sinan Çetin gibi birbirinden ünlü isimlerin adı geçince canı sıkılan, "Artık herhalde bana ihtiyaçları yok" endişesine kapılan Olçak, Erdoğan'ın "Durmak yok, Erol ile yola devam kararıyla" küllerinden doğdu. Her bölgeye, her ile özel kampanyalarla Başbakan'ı mahcup etmedi.
Başbakanın günlüğünü tutan siyaset danışmanı Yalçın Akdoğan, siyasi metinlerine destek veren Mustafa Şahin bu süreçte altı çizilmesi gerekenlerden. Seçim gecesi aradığımda sesinin kısıklığından konuşamayan ve "Bu başarı hakkımızdı. Hepimiz o kadar çok çalıştık ki" diyen Özel Kalem Müdürü Hikmet Bulduk, yardımcısı ve Erdoğan'ın yurtiçi ve yurtdışında yanından ayırmadığı Çağatay Şahin, basın ile stratejik ilişkilerinin mimarı Sözcü Akif Beki, yeğeni aynı zamanda koruması olan Ali Erdoğan da perde arkasındaki isimlerdi.
Ek olarak, yakın korumalarından, Erdoğan'dan önce çıkıp halkı coşturanlara, en alt belde teşkilatına kadar işbirliği içinde bir ekip çalışmasının nasıl büyük bir başarıyı getirdiği bir kere daha ortaya çıktı. Diğer siyasi partilerde bu tür bir ekibi görmek zordu. Bu yüzden de sonuç, diğerleri için çok zor oldu.