kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
METEHAN DEMİR

Turhan Çömez artık ne yapacak?

Turhan Çömez AKP milletvekilleri içinde son beş yıllık parlamento döneminde üzerinde durulması gereken en ilginç şahsiyetlerden... 2002 seçimlerine kadar Tayyip Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü olarak en yakınında yer aldı. Daha sonra, Erdoğan'ın, "Aday olma, yanımdan ayrılma" demesi ve tepki amacıyla Balıkesir 4. sıraya koymasına rağmen Parlamento'ya giren Çömez'in sonrasında Başbakan ve ekibiyle yıldızları hiç barışmadı.
Çocuk yurtlarından, uyuşturucu ile mücadeleye, Kuzey Irak'a kadar birçok başlıkta yazdığı raporlar, kimi zaman da partisine yönelik eleştirileri ile dikkat çekti. AKP ve Başbakan Erdoğan ile hiçbir zaman köprüleri atmadı ama AKP denince ilginç fikirleri ve muhalif kişiliği ile ön plana çıktı. Normalde genel cerrah ihtisaslı tıp doktoru olan Balıkesir Milletvekili Çömez, bölgesinde İspanyol kahramanı Zorro gibi zorda kalanlara yardım etti. Ücretsiz olarak halkın sağlık sorunlarına yardımcı oldu. Son olarak da, Başbakan'ın seçim gezilerinde devletin ulaşım olanaklarını kullanmasını eleştirince bir kez daha gündeme geldi.
Ancak, kafasında siyasi ideallere tam olarak ulaşamayan Çömez bu seçimlerde partisinden aday olmadı veya gösterilmedi. Birçok kişi onu bu seçimde Balıkesir'den bağımsız aday olur diye bekliyordu. Bu konuda da ses çıkmadı. Gerçekten ne yapacaktı? Kendisine bu merak edilen soruyu sorduk. Çok ilginç bir yanıt verdi:
"Mecliste aktif siyaseti bırakıyorum. Doktorluğu da profesyonel anlamda bırakıyorum. Türkiye' nin çözüm bekleyen meseleleri var. Bu ülkeye inanmış dostlarla birlikte bir think tank (düşünce kuruluşu) tarzı yapı kurup kendimi ona adayacağım."