kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
METEHAN DEMİR

İşte şifreleri çözecek o kritik soru

Türkiye'nin en çok merak edilen sorularının başında 27 Nisan'da askerlerin sert bildirisinin ardından Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ın Dolmabahçe Sarayı'nda neler konuştuğu geliyor. Bu soru, geleceği görebilme ve birçok şifrenin çözülmesi adına da çok kritik öneme sahip.
Ancak, özellikle Cumhurbaşkanlığı meselesi başta olmak üzere bu noktada kodları çözecek hâlâ sorulmayan hayati bir soru gözden kaçıyor: "Tamam.. Erdoğan, Büyükanıt ile bir araya geldi. Peki, krizin tam ortasındaki isim olan Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül de bu süreçte askerlerle görüştü mü? Eğer görüştü ise askerler ona neler söyledi?"
Başkentin fısıldayan koruluklarından aldığım bilgiler, hâlâ Cumhurbaşkanlığı adaylığını sürdüren Gül'ün böyle bir görüşmeyi gerçekleştirmiş olabileceği yönünde. 27 Nisan bildirisi ile askerlerin tepki gösterdiği "süreç ve kişiler" arasında, yıllardır Dışişleri Bakanı kimliği ile yakın mesaide çalıştığı Gül de var mıydı? Yoksa, Gül'ün arada sıkışmasından üzüntü mü duydular? AKP'den pek "yoluna devam et" sinyalleri gelmese de Gül hâlâ neden istekli? Şifrelerin çözülmesi adına bu noktanın mutlaka aydınlanması gerekiyor.