kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ürdün, Saddam'ın kızını teslim etmiyor

Yeni Haber
Ürdün hükümeti, devrik Irak lideri Saddam Hüseyin'in büyük kızı Raghad'ı, hakkında Interpol emri olmasına karşın Irak'a teslim etmeye henüz hazır olmadığını bildirdi.

Hükümet sözcüsü Nasır Cude, militanlara mali destek sağlamakla suçlanan Raghad'ı teslim etmemelerine neden olarak, "misafir edilen bir kadına ilişkin geleneksel Arap korumacılığına" atıfta bulundu, bununla birlikte söz konusu kişinin ileri bir tarihte iadesinin ihtimal dışı olmadığını belirtti.

Sözcü, insani nedenlerle Ürdün Haşimi Krallığı'nın sığınma sağladığı Raghad'ın, sığınma koşulları altında yaşarken hiçbir siyasi eylemde bulunmamayı ve medyayla bağlantı kurmamayı kabul ettiğini hatırlattı. Cude, Interpol'un Raghad için bir uyarıda bulunduğunu, hakkında tutuklama emri çıkarmadığını söyledi.

Bu arada, Ürdün'de yayınlanan El Arab El Yavm gazetesi, geçen hafta Amman'a gelen Irak güvenlik danışmanı Muvaffak El Rubeyi'nin, Ürdünlü yetkililere aranan kişiler listesi sunduğunu, bu listenin başında da Raghad'ın bulunduğunu belirtti.
Haberde, söz konusu listede Raghad'ın iki kuzeni ile eski Başbakan Birinci Yardımcısı Tarık Aziz'in büyük oğlunun da yer aldığı kaydedildi.