kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sezer'den veda ziyaretleri

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, halefiyle ilgili oylamanın yapıldığı gün peş peşe veda ziyaretine çıktı.

Sezer, ''Şehitlerimiz ve gazilerimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar yaşayacağının, devletin tekil yapısının asla değişmeyeceğinin, ülkenin her karış toprağının kutsal bir emanet olduğunun, Türk Ulusu'nun bu uğurda hiçbir özveriden kaçınmayacağının ölümsüz simgeleri olarak, gönüllerdeki saygın yerini almıştır'' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, bugün itibariyle veda ziyaretlerine başladı.

Sezer, bu çerçevede, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na ziyarette bulundu. Cumhurbaşkanı Sezer, Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'nde tedavi görmekte olan gazileri de ziyaret ederek, Türk Ulusu için gösterdikleri özveri nedeniyle teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Sezer, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'ni ziyareti sırasında burada tedavi gören gazilere hitaben bir konuşma yaptı.

Konuşmasına, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin 10. Cumhurbaşkanı olarak görevimi devretmeden önce, Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'ne özellikle ziyarette bulunmak ve ülkemizin yüz akı olan sizlere veda etmek istedim'' sözleriyle başlayan Cumhurbaşkanı Sezer, yurdunu gönülden seven, öz değerlerine yürekten bağlı Türk Ulusu'nun, tarih boyunca bağımsız yaşamayı ilke edindiğini, bu uğurdaki savaşımıyla diğer uluslara da yol gösterdiğini, güçlükler, haksızlıklar ve dayatmalar karşısındaki boyun eğmeyen tutumuyla dünyada saygınlık kazandığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Sezer, şöyle konuştu: ''Yüce Atatürk, 'Bağımsızlık ve özgürlük benim karakterimdir' sözüyle, Ulusumuzun yaşam felsefesini ve geçmişten günümüze taşınan soylu kişilik özelliklerini en güzel biçimde dile getirmiştir. Güzel yurdumuz üzerinde Atatürk öncülüğünde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti, ölümsüz Önderimiz başta olmak üzere, yurdu için canını ortaya koymaktan çekinmeyen tüm kahramanlarımızın, şehitlerimizin ve gazilerimizin bugünkü kuşaklara armağanı ve emanetidir. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar yaşayacağının, devletin tekil yapısının asla değişmeyeceğinin, ülkenin her karış toprağının kutsal bir emanet olduğunun, Türk Ulusu'nun bu uğurda hiçbir özveriden kaçınmayacağının ölümsüz simgeleri olarak, gönüllerdeki saygın yerini almıştır.

''GAZİLERİMİZİN SORUNLARINA KALICI ÇÖZÜMLER ÜRETİLMELİ''

Türkiye'nin varlığını korumak, Cumhuriyet'in temel değerlerini ödünsüzce yaşatmak için yılmadan savaşım veren, yurdumuzu savunmak, bölünmez bütünlüğümüze sahip çıkmak için gerektiğinde şehit ve gazi olmayı büyük bir onur sayan sizler, Ulusumuzun soylu kimliğinin en seçkin temsilcilerisiniz. Sizler, yüce Türk Ulusu'nun mensubu olmanın verdiği gurur ve güvenle, ülkemize büyük hizmetlerde bulundunuz, yurtsever çabalarınızla örnek oldunuz. Türk Ulusu, şehit ve gazilerini her zaman en yüce duygularla anımsamakta, sizlere sonsuz sevgi ve saygı duymaktadır.

Kahramanlıkları ve cesaretleriyle övündüğümüz gazilerimizin, seçkin kişiliklerine yaraşır koşul ve olanaklara kavuşmalarının sağlanması, sorunlarına ilgi gösterilmesi ve kalıcı çözümler üretilmesi, haklı beklentilerinin karşılanması konusunda herkesin, sorumluluklarının bilinciyle hareket edeceğine ve üzerine düşeni yapacağına yürekten inanıyoruz.

Ulusum ve Devletim adına sizlere teşekkür ediyor, hepinizi sevgiyle kucaklıyorum. Hoşçakalın.''

TSK REHABİLİTASYON VE BAKIM MERKEZİ'Nİ ZİYARET

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'ni ziyaret etti.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen ziyaret, yaklaşık yarım saat sürdü.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın da Sezer'in gelişinden bir süre önce Merkez'e geldiği görüldü. Orgeneral Büyükanıt, Sezer'in ziyaretinin ardından Merkez'den ayrıldı.

MİT MÜSTEŞARLIĞINI ZİYARET

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, MİT Müsteşarlığına veda ziyaretinde bulundu.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen ziyaret, yaklaşık yarım saat sürdü.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI BARDAKOĞLU'NU ZİYARET

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'na veda ziyaretinde bulundu.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen ziyaret, yaklaşık yarım saat sürdü.

YÖK BAŞKANLIĞI'NI ZİYARET

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'na veda ziyaretinde bulundu.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen ziyaret yarım saat sürdü.

(AA)