kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Hayrünnisa Gül'e Sophia Loren imajı yapılacak"

Yeni Haber
İngiliz Guardian gazetesi, First Lady olması halinde Hayrünnisa Gül'e, modacı Atıl Kutoğlu tarafından "Sophia Loren tarzı" bir imajın yapılabileceğini önesürdü.

Guardian gazetesininde yayınlanan Helena Smith imzalı haberde, First Lady olma ihtimali bulunun Hayrünnisa Gül'ün, tartışmalı türbanını modernleştirmesi için Viyana'da bulunan Türk modacı Atıl Kutoğlu ile anlaştığı kaydedildi.

Modacı Kutoğlu'nun, "Hayrünnisa Gül'ün başörtüsü konusunda aklımda yeni fikirler var" dediği ifade edilen haberde, "bir söylentiye göre Kutoğlu'nun Hayrünnisa Gül'e, "Sophia Loren tarzı" bir imaj yapacağı" önesürüldü. Haberde, "ancak dindar bir First Lady olacak Hayrünnisa Gül'ün saçının ne kadarınını görünmesine izin verip vermeyeceğinin belli olmadığı" şeklinde yorumu yapıldı. Haberde, "Sofia Loren tarzı" konusunda herhangi bir bilgi veya tanımlama yer almadı.

AKP'YE "NEO İSLAMCI" TANIMLAMASI

AKP için "neo-İslamcı" tanımlaması yapılan haberde, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün üçüncü turda Cumhurbaşkanı seçilebileceği vurgulandı. Haberde, bir taraftan Cumhurbaşkanlığı seçim süreci başlarken diğer taraftan da Hüyrünnisa Gül'ün, başörtüsünü Türk kamu hayatında siyasi İslam'ın bir simgesi olarak gören milyonlar için kabul edilebilir olması için çalıştığı ifade edildi.

"HAYRÜNNİSA GÜL TÜRBAN İÇİN AİHM'YE GİTMİŞTİ"

Hayrünnisa Gül'ün başındaki örtünün, Abdullah Gül'ün ilk adaylığından bu yana siyasi bir tartışmaya neden olduğu vurgulanan haberde, Türkiye'deki yasalara göre türbanın hükümet binaları ve üniversitelerde yasak olduğu hatta Hayrünnisa Gül'ün bu nedenle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gittiği hatırlatıldı.
Haberde, Türkiye'deki kadınların yüzde 63'ünün başörtüsü taktığı da ifade edildi.

(ANKA)