kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

60'lık göbeklileri herkül yapan ilaç

Yaşlıları ağırlık çalışan sporculara çeviren ilacı bulan doktor önce kendi üstünde denedi. Uzmanlar "Yaşlılık yönetimi" tekniğine temkinli yaklaşıyor..
Amerikalı doktor Jeffry S. Life'ın geliştirdiği "mucize kas gücü" adlı ilaç, 60'lıkları Arnold Schwarzenegger'e çeviriyor. İlacı önce kendi üzerinde deneyen Dr. Jeffry S. Life, göbekli bir yaşlıdan ağırlık çalışan profesyonel bir sporcuya dönüştü. Reklamlarında eski ve son halini gösteren fotoğraflarını kullanan doktor Life, ilacın bilimsel olduğunu ve "yaşlılık yönetimi" tekniği ile beraber kullanılması gerektiğini belirtiyor. İngiliz Telegraph gazetesinin haberine göre, Las Vegas'taki Yaşlılık Yönetimi Enstitüsü'ne gelen yaşlılar, başlangıç için 2 bin 995 dolar ödüyor. İlk olarak altı paketlik "mucize kas gücü" şırınga ile yaşlılara enjekte ediliyor. Yaşlıların büyüme hormonları ile testosteron dengesi düzene sokuluyor.

EGZERSİZ VE DİYET
Bu başlangıç seviyesinden sonra egzersiz ve diyetten oluşan program devreye sokuluyor. Vitamin takviyesi yapılıyor. Bu ikinci aşamanın maliyeti ise 13 bin dolar. Cep yakan rakamlara rağmen 13 bin kişinin programa devam ettiği belirtiliyor. Ancak "mucize kas gücü" ne ihtiyatla yaklaşan Boston Üniversitesi'nden profesör Tom Perls, ilacın ve yönteminin potansiyel tehlikelerinin hâlâ tam olarak bilinemediğini belirtti.
Haberin fotoğrafları