kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sosyete, Miraç Kandili için Kudüs'e gitti

Yeni Haber
Türkiye'nin tanınmış ve zengin ailelerine mensup 47 kişi, iş kadını Nadire İçkale rehberliğinde 'Miraç Kandili'ni kutlamak üzere Kudüs'e gitti. Umre ziyaretleriyle gündeme gelen 'sosyete' diye tabir edilen zengin ailelerin, Kudüs'te kalacakları 4 gün için kişi başı bin Euro ödedikleri öğrenildi.

Kudüs kafilesinde Esin Demirören, Tülay Öner, Gülsüm Azizverdi, Mustafa Ulusoy ile ailesi, Mustafa Saraç ve İsmet Saraç ile eşleri, Mahmut Bayraktar, Gülperi Bayraktar, Bilge Bilimli, Melahat Acarer, Günsel Dermanlı, Neslihan Abbasoğlu, Gülsüm Azizverdi, Zuhal Evliyagil gibi isimler yer alıyor.

Organizasyonu yapan Nadire İçkale, daha önce dört defa Kudüs'e gittiği belirterek, ''Kafile halinde ikinci gidişimiz. Özellikle Miraç Kandili'ne denk getirmek için bugünü tercih ettim. Peygamber Efendimizin miraca çıktığı yeri göreceğiz. 47 kişiyiz. İbrahim, Yusuf, Yakup peygamberlerin kabrini ziyaret edeceğiz'' dedi.

Kudüs'e daha önce düşünülen geziyi güvenlik gerekçesiyle iptal etmediklerine dikkat çeken İçkale, bütün gezilerden sağlanan gelirin güneydoğudaki üniversite okuyan çocuklar için harcandığını böylece insanların iki kez hayır işlediğini ifade etti.

Esin Demirören de, üç dinin merkezine gittiğini anlatarak, ''Aynı anda üç dinin buluştuğu yer olan kutsal toprakları ziyaret etmek istiyorum. Bu yüzden çok önemli. 24 peygamberin türbesi olduğu söylendi. Tarihi çok eski ve dini önemi çok yüksek'' diye konuştu.

İsrail'in güvenli bir ülke olmadığını söyleyen Demirören, ancak inancı gereği gitmek istediğini vurguladı.

KUDÜS TURU, NADİRE İÇKALE SAYESİNDE BAŞLADI

Sosyetenin tur şirketi olarak bilinen Eman Tur'un sahiplerinden Bilal Özkan ise, yıllardır yapılamayan Kudüs turlarının Nadire İçkale sayesinde tekrar başlatıldığını söyledi. Özkan, ''Üç yıldır da Kudüs turlarımız devam ediyor.

Tel-Aviv, Kudüs, Halil ve Eriha kentlerine gidiyoruz. Bu kentlerde güvenlik açısında bir problem yok. Tur, Miraç Kandili olması nedeniyle özellikle tasarlandı.

Cuma günü Miraç Kandili'nde orada olacağız, cuma namazını Kudüs'te kılacağız. Halil şehrinde İbrahim Peygamber'in kabrini ziyaret edeceğiz. Sadece Miraç Kandili'nde ziyarete açılan Yusuf Peygamber'in kabrinin olduğu bölümü göreceğiz.

Onun dışında Ölüdeniz'de Hz. İsa'nın doğduğu yer olarak bilinen Beytüllahim'e, üç dinin buluşma noktasına gideceğiz'' dedi.

Kudüs turlarına ilginin umre kadar olmadığına işaret eden Özkan, yılda 12 kez Kudüs'e gezi düzenlediklerini anlattı. Beş yıldızlı otellerde konaklayacak sosyetik kafile, THY'nin tarifeli uçağı ile Tel Aviv'e gitmek üzere İstanbul'dan ayrıldı.

CHA