kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Cumeyli aşiretinin modern gelini Meclis'te

Şanlıurfa'nın Behice Boran'dan sonraki ilk kadın vekili, Cumeyli aşireti reisinin jeofizik mühendisi eşi Çağla Aktemur Özyavuz oldu. Özyavuz'un Şanlıurfalı kadınlara yönelik projeleri var..
Çağla Aktemur Özyavuz
AK Parti Şanlıurfa

Şanlıurfa, Behice Boran'dan sonra ikinci kadın milletvekilini 22 Temmuz seçimleriyle Meclis'e gönderdi. Şanlıurfa'nın Cumeyli aşiretinin ileri geleni Harran Belediye Başkanı İbrahim Özyavuz'un eşi olan jeofizik mühendisi Çağla Aktemur Özyavuz, altıncı sıradan girdiği seçimleri kazanarak Şanlıurfa'da kadınların umudu olarak TBMM'de yerini aldı. Özyavuz, Ankara'da oturmaktansa Şanlıurfa'da vatandaşların arasında dolaşıp onların sorunlarını ve isteklerini yerinde görmek, çözüm yolları aramak ve çare olmak düşüncesinde olduğunu söylüyor. Özyavuz, seçilmesinin ardından yaptığı ilk açıklamada Harran ilçesine tatil köyü inşa ettireceği müjdesini verdikten sonra, kadınlar için de Konuk Evleri ve kız meslek lisesi yapılmasını sağlayacağını söyledi. Ankara'da değil Şanlıurfa'da yaşacağını belirten Çağla Aktemur Özyavuz, "Birincisi Harran tarihinde ilk bayan milletvekili olduk. İkincisi Harran tarihinde ilk bayan aday ve ilk milletvekili, diğeri de bu ovada oy patlaması yaptık" diyerek herkese teşekkür etti. Başlık parasının artık dışardan bilindiği gibi başlık parası değil de çeyiz parası olduğunu belirten AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Özyavuz, şöyle konuştu: "İçinde yaşadığım için çok iyi biliyorum, Şanlıurfa'da alınan başlık değil çeyiz parasıdır. Belki binde bir baba başlık parası alıyordur. Zaten çeyiz parası adı altında damattan alınan para ile belirlenen listedeki ihtiyaç maddeleri alınır. Benim amacım yine de bunu minimuma indirmektir. Zaten alınan paralar 5 milyardan başlıyor. 50 milyara kadar alınan bu paranın asgariye indirilmesi için çaba göstereceğim."

KOCASI: BANA SORDU
Cumeyli aşiretine mensup 1994 yılından beri 3 dönemdir Harran ilçesi Belediye Başkanlığı'nı yürüten eşi İbrahim Özyavuz ise "Eşim Çağla Hanım'la tanışıp evlendikten sonra doğal olarak o da kendini siyasetin içinde buldu" diyor. Özyavuz, eşinin milletvekili olma öyküsünü şöyle anlattı: "Erken genel seçim kararı alındığı sıralarda özellikle kadınların kendisinin de milletvekili adayı olmasını istediğini duyunca kendisine fikrini sordum. Ben uygun görürsem aday olacağını söyleyince ben de neden olmasın diyerek adaylığını onayladım ve birlikte çalışmaya başladık. Sevenlerimizin bilgilerine ve desteklerine başvurduk. O andan itibaren herkes olumlu karşıladı ve destek olacaklarını açıkladı."